دوربین ایران فیلمپرس و حواشی روز چهارم جشنواره فیلم کوتاه
گروه: تیتر یک , سینما | کد خبر: 25178 | ۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۰
وزیر ارشاد شب گذشته به جشنواره فیلم کوتاه آمد اما با خبرهایی از جشنواره فجر و پاسخگویی به چند حاشیه؛ همچنین در کنار دیگر اتفاقات، انتشار اسامی آثار محبوب مخاطبان جشنواره در نوع خودش جالب بود.
به گزارش ایران فیلم پرس، صفها و استقبالها از فیلمهای کوتاه در چهارمین روز جشنواره هم از تب و تاب روزهای قبل نیفتاد. حتی جلسات کمال تبریزی هم با همان شلوغی و گرمای روز کیانیان و تختکشیان در طراحی صحنه و چهرهپردازی هم به همین صورت ادامه پیدا کرد.
شاید مهمترین و پرحاشیهترین بخشِ روز چهارم، حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جشنواره فیلم کوتاه بود که دوباره خزاعی رئیس سازمان سینمایی را هم با خودش آورد. او البته در ابتدا ترجیح داد با خبرنگاران صحبت کند و بعد به بازدید از بخشهای مختلف و سپس تماشاگر فیلمهای کوتاه باشد.
حتی او سری به گفتوگوهای جنبی جشنواره هم زد.
او در گفتوگویی از فیلم کوتاه و استعدادهایی گفت که هر روز سینمای ایران را به سمت نوآوری و خلاقیت میبرد. اما شاید بیشتر سؤالات به سمت جشنواره فیلم فجر و حواشی تشییع مهرجویی رفت.
اسماعیلی از برنامه هفتم توسعه گفت که «در برنامه هفتم پیشبینی شده است که سالی 20 فیلم فاخر تولید شود. امسال هم شکر خدا مقدمات این امر فراهم است و تعدادی از این آثار در دست تولید است اما انشالله در سالهای آینده به این سقف در آمار تولیدات خواهیم رسید.»
اما درباره جشنواره فیلم فجر به همین جمله بسنده کرد: «با توجه به برنامهریزیهای انجام شده اکنون بیانیه مربوط به جشنواره داده شده است و آقایان خزاعی و امینی اطلاعرسانی در این زمینه را بهزودی انجام خواهند داد و الحمدالله کارهای مربوط به این جشنواره درحال انجام است.»
وزیر ارشاد در ادامه واکنشی به حواشی تشییع پیکر داریوش مهرجویی و صحبتهای مرضیه برومند داشت: «من این اتفاق را که در تشییع پیکر مرحوم مهرجویی رخ داد منتسب به اصحاب هنر نمیدانم. خانم برومند در حال صحبت بود که عدهای نگذاشتند صحبت کند، آنها عدهای هستند که کیلومترها از معیارهای عاطفی، اخلاقی و … دور افتادهاند و ما این افراد را بسیار قلیل میدانیم، ارتباطی بین آنها و جامعه هنری نیست.
بخشهایی از این گفتوگو را در فیلم ایرانپرس ببینید.
در روز چهارم جشنواره فیلم کوتاه سه گفتوگوی جنبی پرطرفدار هم اتفاق افتاد؛ کمال تبریزی با کیوان مقدم طراح صحنه و لباس گفتوگو کرد که شلوغی جلسه بسیار قابل توجه بود. او در این نشست درباره این نکته که چگونه از درون فیلمنامه هنر را بیرون بکشیم و اهمیت همه جزئیات در فیلم مورد بحث قرار گرفت.
او پس از این گفتوگو با ایران فیلمپرس گفتوگویی داشت؛ کیوان مقدم گفت: اتفاقی که امسال در جشنواره فیلم کوتاه افتاده و نشستهایی را داشتیم یک اتفاق نایابی بوده است. برای خود من جذابیت و تازگی داشت و از آن طرف احساس میکنم با افراد پویا و فکرهایی تازه بیرون میآید. کارگردانان جوانان بتوانند صبر داشته باشند و پله پله با آموزش درست پیش بروند و همینطور آرام آرام آن اتفاقات خوب برای فیلمساز شکل میگیرد. فکر باعث میشود تخیّلپردازی و آن اتفاقات درست در فیلمسازی رقم میخورد.
در جلسه چهرهپردازی با مهری شیرازی درباره بازیگرسالاری در شبکه نمایشخانگی صحبت شد که گریم را به سمت آرایش برده است. او به این نکته اشاره کرد: در یکسری آثار به خصوص در شبکه نمایش خانگی گریم به سمت آرایش رفته است و بازیگران دوست دارند زیباتر به چشم بیایند.
مهرداد اسکویی در نشست تخصصی مستندسازی از راه دور این نکته را مطرح کرد که به عشق دیدن فیلمهای جدید و کشف ذهنها و احساسات مختلف داوری بسیاری از جشنوارهها را قبول کردهام.
شاید جالب توجهترین اتفاق در این نشست حضور وزیر ارشاد و رئیس سازمان سینمایی بود.
بخشهایی از این گفتوگوها به همراه حضور فیلمسازان جوان در ایران فیلمپرس ببینید. همچنین در این گزارش ویدئویی بخشی از نشست فیلمهای کوتاه هم قابل مشاهده است.
از این بخش بگذریم جلسه شورای پیچینگ حرفهای اتفاق مهمی بود که با حضور فریدون جیرانی، هادی مقدم دوست،. آرش رصافی، مرتضی رزاقکریمی، جواد میرزاآقازاده، سیامک سلیمانی، مسعود مددی، سیدمحمدهادی آقاجانی و مهدی کرمپور در پردیس سینمایی ملت برگزار شد و افراد به بررسی 6 فیلمنامه منتخب پرداختند.
همچنین فروش بیش از 500 جلد کتاب تا پایان روز سوم جشنواره چهلم که آن هم اتفاق جالبی بود. بخش جنبی که سالهای گذشته هم با استقبال مخاطبان روبرو شد و در طبقه دوم پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
با فروش بیش از 500 جلد کتاب مرتبط با سینما و هنر تا پایان روز سوم جشنواره با ارائه تخفیف همچنان میزبان علاقهمندان به حوزه کتاب و سینماست. این نمایشگاه، همچنین از تازههای انتشارات انجمن سینمای جوانان ایران رونمایی کرده است.
اتفاق دیگر کمیته آرای مردمی بود که آثار محبوب مخاطبان جشنواره «فیلم کوتاه تهران» تا پایان روز سوم را مشخص کرد. به موجب آن اسامی 10 فیلم برتر از نظر مخاطبان در تاریخ 28 مهر همزمان با دومین روز جشنواره و 29 مهر برابر با سومین روز جشنواره اعلام شد.
سعید نجاتی رئیس کانون دانشآموختگان انجمن سینمای جوانان ایران که متولی اخذ آرای مردمی است اسامی این فیلمها در روز 28 مهر را به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر اعلام کرد:
«اذان صبح به افق یزد» به کارگردانی زهره صباغیان، «آپولو» به کارگردانی فرزاد رنجبر، «آخرین شیهه اسبی که خواب پروانه شدن دیده بود» به کارگردانی مهدیه محمدی، «بازسازی» به کارگردانی علی توکلی، «تاکسیدرمیست» به کارگردانی سوسن سلامت و بهزاد علوی، «خودکشی به سبک نیچه» به کارگردانی پیام کردستانی، «رؤیای نیمه جان» به کارگردانی آرمین اعتمادی، «شریف» به کارگردانی محمد علیزاده فرد، «مدیر مدرسه» به کارگردانی میکائیل دیانی و «مورچه» به کارگردانی فرهاد شنتیایی.
همچنین فیلمهای پرمخاطب 29 مهر برابر با روز سوم جشنواره به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر است:
«اذان صبح به افق یزد» به کارگردانی زهره صباغیان، «استیک» به کارگردانی کیارش دادگر، «تکان» به کارگردانی شاهین حق شعار، «جاذبه غیر نیوتونی» به کارگردانی علیرضا صادقی، «روزی روزگاری سینما» به کارگردانی علیرضا شمالی، «رؤیای نیمه جان» به کارگردانی آرمین اعتمادی، «سربسته» به کارگردانی یاسر خیر،«کوچ» به کارگردانی امید یوسفی، «گربه ماهی» به کارگردانی امیرحسین مهماندوست و «مورچه» به کارگردانی فرهاد شنتیایی.
نادره ترکمانی، محمد حمزهای، مرتضیعلی عباس میرزایی و عادل تبریزی، مسئولیت صیانت از آرای مردمی چهلمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران را به عهده دارند.
در آخرین روز جشنواره فیلم کوتاه تهران چه خبر است؟
جشنواره فیلم کوتاه تهران روز دوشنبه یکم آبانماه و در پنجمین و آخرین روز اکران فیلمهای کوتاه راهیافته به بخشهای مختلف، در پنج سالن پردیس سینمایی «ملت»، میزبان علاقهمندان سینمای کوتاه خواهد بود.
همانند دیگر روزهای جشنواره، سالن شماره یک و دو در روز پایانی هم به اکران فیلمهای داستانی راهیافته به بخش مسابقه سینمای ایران اختصاص خواهند داشت.
در سانس اول و از ساعت 14 تا 15:30 فیلمهای کوتاه «شیهه دور» به کارگردانی صمد قربانزاده، «زاک» به کارگردانی علی خسروی، «همه چیز به نظر آقای کاف بستگی دارد» به کارگردانی حسن حکمت روشن، «اکو» به کارگردانی یوسف شفیق، «برادران آبتنی» به کارگردانی سروش البخشی نائینی و «نیمکت» به کارگردانی بهروز شمشیری در سالن شماره یک روی پرده میرود.
در سانس دوم سالن شماره یک از ساعت 16 تا 17:30 فیلمهای کوتاه «نابومی» ساخته سعید قندهاری، «آخرین شیهه اسبی که خواب پروانه شدن دیده بود» ساخته مهدیه محمدی، «خودکشی به سبک نیچه» ساخته پیام کردستانی، «ترموستات» ساخته روزبه اخوان و «بعد از نیمهشب» ساخته محمد باقری روی پرده خواهد رفت.
اکران فیلمهای داستانی بخش مسابقه ملی در سانس سوم سالن شماره یک، از ساعت 18:30 تا 20 با اکران فیلمهای کوتاه «پسرخورشید» به کارگردانی راد پورجبار، «بیهوا» به کارگردانی رویا پارسا، «آلفا» به کارگردانی مسعود محمدی تاکامی و مهیار صیفوری، «خوانا بنویسید» به کارگردانی مرتضی علیزاده و «کمپانی» به کارگردانی ایلناز خیرخواه دنبال خواهد شد.
در سانس پایانی سالن شماره یک در روز پنجم جشنواره هم از ساعت 20:30 تا 22 فیلمهای کوتاه «تاخاریها» به کارگردانی محمد آریانیک، «گربه ماهی» به کارگردانی امیرحسین مهماندوست، «رویای نیمهجان» به کارگردانی آرمین اعتمادی، «مورچه» به کارگردانی فرهاد شنتیایی و «استیک» به کارگردانی کیارش دادگر روی پرده میرود.
در سالن شماره دو و در سانس اول از ساعت 14 تا 15:30 فیلمهای کوتاه «تاکسیدرمیست» ساخته بهزاد علوی و سوسن سلامت، «شریف» ساخته محمد عیلزادهفرد، «زمرد» ساخته مجتبی اسماعیلزاده بلوچ، «مدیر مدرسه» ساخته میکائیل دیانی و «خیال آبی» ساخته الناز قنبری اکران میشود.
در دومین سانس این سالن، از ساعت 16 تا 17:30 فیلمهای کوتاه «بازسازی» به کارگردانی علی توکلی، «آپولو» به کارگردانی فرزاد رنجبر، «افسانه کوه ننوک» به کارگردانی محمدرضا مرادی، «پیله» به کارگردای مونا فرخنده و «صوراحیل» به کارگردانی اسماعیل عظیمی روی پرده میرود.
سالن شماره دو در سانس سوم از ساعت 18:30 تا 20 میزبان اکران فیلمهای کوتاه «کوچ» به کارگردانی امید یوسفی، «روزی روزگاری سینما» به کارگردانی علیرضا شمالی، «قوتار» به کارگردانی علی علیزاده، «تکان» به کارگردانی شاهین حقشعار و «جاذبه غیرنیوتونی» به کارگردانی علیرضا صادقی خواهد بود.
در آخرین سانس نمایش فیلمهای داستانی در روز پایانی جشنواره چهلم هم از ساعت 20:30 تا 22 فیلمهای کوتاه «آدلاید» به کارگردانی فرهاد غریبی، «ضلعی برای خروج» به کارگردانی احسان همتی، «یوفو» به کارگردانی سیدحمید حسینی و سیدمهدی حسینی، «ناظر» به کارگردانی ابوالفضل عزیزی و «داستان یک شب دزدی» به کارگردانی مهدی هادیزاده در سالن شماره دو اکران میشود.
* برنامه نمایش فیلمهای بخش بینالملل
سالن شماره 9 پردیس سینمایی «ملت» در روز چهارم جشنواره چهلم هم به اکران فیلمهای راهیافته به بخش بینالملل اختصاص پیدا کرده است.
در سانس اول و از ساعت 14 تا 15:30 فیلمهای کوتاه پویانمایی «در کنار»، داستانی «مونگاتا»، مستند «اسرار بخارا»، داستانی «فاز6»، مستند «گلابگل»، داستانی «معدود» و تجربی «جیرجیر بیصدای اعداد نامرئی» روی پرده میرود.
در دومین سانس اکران در سالن شماره 9 از ساعت 16 تا 17:30 فیلمهای کوتاه پویانمایی «خط23»، مستند «امید»، پویانمایی «چکامهای درباره میهنهایمان»، داستانی «فهرست»، مستند «شب عروسی»، داستانی «ملخها» و داستانی «اگرچه شب است» از آثار بخش بینالملل اکران میشود.
در سانس سوم و از ساعت 18:30 تا 20 هم فیلمهای کوتاه داستانی «اهرام»، داستانی «فراموششده»، پویانمایی «تابش»، تجربی «جریان»، پویانمایی «دون خاویر» و داستانی «لطفا پشت خط بمانید» اکران میشود.
از ساعت 20:30 الی 22 و در آخرین سانس نمایش فیلمهای بخش بینالملل در روز پایانی جشنواره چهلم، فیلمهای کوتاه داستانی «نگهبانان»، پویانمایی «سوزی در باغچه»، مستند «قطب جنوب»، داستانی «اشباحی وجود ندارد»، تجربی «نور مابین» و داستانی «عزیزم» به نمایش درخواهد آمد.
* برنامه نمایش آثار مستند مسابقه سینمای ایران
سانس اول اکران فیلمها در سالن شماره 10 در روز پنجم جشنواره به اکران فیلمهای کوتاه مستند ایرانی اختصاص پیدا کرده است.
در این سانس از ساعت 14 تا 15:30 مستندهای کوتاه «سایه سلطان»، ساخته هادی شریعتی، «دارتاش» ساخته خلیل صحراگرد، «من کدا هستم» ساخته فرح زارع و «یک قایق روی دریا» ساخته آرمان قلیپور دشتکی روی پرده میرود.
* برنامه نمایش آثار پویانمایی مسابقه سینمای ایران
سانس سوم از جدول اکران سالن شماره 10 در روز پایانی جشنواره به بخش پویانمایی اختصاص دارد که در این سانس و از ساعت 18:30 تا 20 فیلمهای کوتاه پویانمایی «پتتیک» ساخته نرگس ذاکری، «کاسه برنجی» ساخته حسین حبیبیاصل، «ققنوس» ساخته مونا شمس، «همه دیوارها کوتاهند» ساخته حسن دهقاندوست، «ده سالگی»ساخته فاطمه جعفری، «بالاتر از نور» ساخته سمیه نیلی و «ملودی» ساخته مهدی امینی روی پرده میرود.
* برنامه نمایش آثار تجربی مسابقه سینمای ایران
علاقهمندان سینمای تجربی هم در آخرین سانس از نمایش فیلمها در سالن شماره 10 و از ساعت 20:30 تا 22 میتوانند به تماشای فیلمهای کوتاه تجربی «مکعب قرمز» ساخته فرهان بهپور، «آدمی» ساخته احسان میرزایی، «اشعه جاز» ساخته کیان زمانی، «اولریکا» ساخته حسن وحدانی، «آخرین برف» ساخته شایان نقیبی، «پاد بوره» ساخته محمد کچویی و «هبوب» ساخته شیوا بافهم بنشینند.
* برنامه اکرانهای جنبی جشنواره چهلم
در روز پایانی جشنواره و در قالب 5 سانس در سالنهای شماره 8 و 10 آثار مربوط به بخش اکرانهای جنبی به نمایش گذاشته میشود.
سالن شماره 10 در دومین سانس نمایش خود از ساعت 16 تا 17:30 میزبان اکران فیلمهای کوتاه «رابرت» ساخته محمدجواد حقانیفرد، «یاشار» ساخته سینا چمنی، «لمس» ساخته بردیا دیانت، «ورزا» ساخته حمیدرضا خسروی، «پرنسس» ساخته محمدحسین عباسی و «جنگ جهانی چهارم» ساخته امیر شاملو از آثار حاضر در بخش «استعدادهای نو» خواهد بود.
سالن شماره 8 پردیس «ملت» از ساعت 14 تا 15:30 در قالب اکران جنبی فیلمهای بخش «کتاب و سینما» میزبان اکران فیلمهای کوتاه «کینوپیو» به کارگردانی فرزانه قائمیزاده، «فیل سفید» ساخته مهدی برجیان، «نام، نامخانوادگی» ساخته نازنین چیتساز، «شرایط» ساخته سیدجواد حسینی و «روزی روزگاری سینما» علیرضا شمالی خواهد بود.
در سانس دوم این سالن هم از ساعت 16 تا 17:30 در قالب بخش «بر بال خاطرات» فیلمهای کوتاه «راه رفتن در مه» ساخته مجید برزگر، «تاج خروس» ساخته آیدا پناهنده، «کودکان ابری»ساخته رضا فهیمی، «حلقآویز» ساخته رقیه توکلی و «بچه خور» ساخته محمد کارت روی پرده میرود
در سومین سانس از برنامههای سالن شماره هشت از ساعت 18:30 تا 20 در قالب اکران جنبی بخش «بربال خاطرات» فیلمهای کوتاه «کودک و خزان»ساخته امیرشهاب رضویان، «مرهمی باید»ساخته حسن ایزدی شهری، «راهبان» ساخته رضا سبحانی، «یک اتفاق ساده» به کارگردانی لقمان خالدی، «با او» ساخته نقی نعمتی، «فردا صبح» ساخته محمد نجاریان و «مثل بچه آدم» ساخته آرین وزیردفتری به نمایش گذاشته میشود.
چهارمین سانس از اکرانهای سالن شماره 8 و در قالب اکرانهای جنبی بخش «بر بال خاطرات» از ساعت 20:30 تا 22 فیلمهای کوتاه «ینده به دومله» به کارگردانی بهزاد رسولزاده، «سکوت طولانی» به کارگردانی ابراهیم اصغرزاده، «چاه» به کارگردانی بایرام فضلی، «برکه» به کارگردانی مهدی جعفری، «آن بالا کنار جاده» به کارگردانی مرجان اشرفیزاده، «نامهها، عکسها، آدمها» به کارگردانی محمدرضا خردمندان و «جای منو تو اتاق بنداز» به کارگردانی امیر تودهروستا اکران میشود.
* نشستهای تخصصی روز پنجم جشنواره
در ادامه نشستهای تخصصی 2040 در روز پایانی جشنواره چهلم از ساعت 10 تا 11 برنامه فیلمهای کوتاه ژانر با تمرکز بر اردوی فیلمسازی کاشان و در ژانرهای علمی تخیلی، جنگی و دفاع مقدس و ملودرام روی پرده میرود.
در دومین نوبت از ساعت 11 تا 13 برنامه گفتگو درباره فیلمهای کوتاه ژانر با نگاهی به آموزههای اردوی فیلمسازی کاشان، در قالب گفتگوی حسن حسینی با رسول صدرعاملی برقرار خواهد بود.
برنامه گفتگوی کارگردان با عوامل فنی هم در روز پنجم و از ساعت 15 تا 16:30 در قالب گفتگوی کمال تبریزی با کارن همایونفر آهنگساز باسابقه سینما، برگزار میشود. در دومین نوبت این گفتگو هم کمال تبریزی از ساعت 17 تا 18:30 میزبان محمدرضا دلپاک صدابردار باسابقه سینمای ایران خواهد بود.
در آخرین نشست تخصصی جشنواره چهلم هم از ساعت 19 تا 21 مسترکلاس «سینمای حقیقتجویان» همراه با پرسش و پاسخ در قالب ارتباط تصویری زنده با نیکیتا میخالکوف یکی از معتبرترین کارگردانان سینمای روسیه، برگزار میشود.
همچنین نشستهای تخصصی در آخرین روز جشنواره از ساعت 11 و بعد از نمایش فیلمهای کوتاه ژانر در گفت و گوی حسن حسینی با رسول صدرعاملی پیرامون آموزههای اردوی فیلمسازی کاشان شکل میگیرد. همچنین از ساعت 15 این روز از جشنواره نیز در گفت و گوی کمال تبریزی با کارن همایون فر آهنگساز نشستهای تخصصی دنبال میشود.
گفت و گوی کارگردان با طراح صدا و محمدرضا دلپاک نیز از ساعت 17 تا 18:30 در سالن 12 پردیس سینمایی ملت برگزار میشود. اما یکی از مهمترین نشستهای تخصصی این روز مسترکلاس سینمای حقیقتجویان و جلسه پرسش و پاسخ با حضور نیکیتا میخالکوف است که از ساعت 19 تا 21 با حضور علاقهمندان به سینما برگزار میشود.اجرا و کارشناسی این نشستها را محمدرضا باقری برعهده دارد.
همچنین نشستهای نقد و بررسی فیلمهای داستانی و بخش استعدادهای نو نیز با اجرای میثم کریمی در دو نوبت 18 و 20 در سالن شماره 4 پردیس سینمایی ملت برگزار میشود.
چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار 27 مهر تا 2 آبان 1402 در حال برگزاری است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید