دعوا بر سر کرسی بهارستان؛ چه کسی وزیر ارشاد میشود؟
گروه: تیتر یک , رادیو و تلویزیون , سینما , نمایش خانگی , ویدیو | کد خبر: 52263 | ۱۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۰
نامزدهای بسیاری را در فضای مجازی و رسانهها مطرح میکنند؛ از کسانی که روزگاری بر صندلی این وزارت تکیه زدند تا اصطلاحاً بیگانگان با این وزارتخانه. آیا دولت پزشکیان در انتخاب وزیر فرهنگ به دنبال بیگانگان خواهد رفت یا چهرههای فرهنگی و هنری؟
به گزارش خبرنگار ایران فیلم پرس، نامهایی از روز اول بیرون آمد که بیشتر از همه حسین انتظامی، سیدعباس صالحی، حجتالله ایوبی و احمد مسجدجامعی برجسته شد.
در عین حال محمدمهدی حیدریان و محمدمهدی عسگرپور در رسانهها مطرح شد.
برخی از رسانههای اصولگرا هم نام سیدمحمدهاشمی جانشین فعلی وزارت ارشاد، رسول جعفریان، محمد الهیاری فومنی را به میان آوردند.
در روزهای آتی هم نام سیدمحمد مجتبی حسینی معاون هنری دولت روحانی که چندان در کار خود موفق نبود و هنرمندان هم خیلی به او نگاه مثبتی نداشتند بیشتر مطرح شد.
علیرضا تابش هم در وزارت میراث و هم در وزارت ارشاد مطرح شد و سرانجام به نامهای سیدرضا صالحی امیری، خسرو نشان و سرانجام فاطمه مهاجرانی هم رسید.
مروری بر گزینههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:
حسین انتظامی
حسین انتظامی متولد ۱۰ اردیبهشت ۱۳۴۶ است در رشته مهندسی شیمی تحصیل کرده اما بعد از تحصیل به سمت فعالیتهای مطبوعاتی رفته و به تدریج به سمت علی لاریجانی و علی اکبر ولایتی متمایل شده و مدتی هم سخنگوی شورای امنیت ملی بوده که از رویکرد امنیتی او نشان دارد.
انتظامی در سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶، معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت ارشاد اسلامی و از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶، دستیار ارشد وزیر ارشاد اسلامی و در سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸، رئیس سازمان سینمایی کشور بود.
حجتالله ایوبی
حجتالله ایوبی که متولد ۱۳۴۲ در کلاردشت مازندران است استاد دانشگاه تهران، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران و رئیس سازمان سینمایی کشور بوده است. ایوبی در جریان انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۴۰۳ بهعنوان رئیس ستاد انتخاباتی مصطفی پورمحمدی منصوب شد.
ایوبی در سال ۱۳۷۷، به ریاست دانشکده علوم سیاسی دانشگاه امام صادق منصوب شد. او از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۵ رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فرانسه بود. معاون اجتماعی، فرهنگی وزارت کشور(۱۳۸۵)؛ ریاست مؤسسهٔ فرهنگی اکو (۱۳۸۹) و قائم مقام بنیاد سعدی (۱۳۹۲)، از سمتهای دیگر او بوده است. از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵، سمت معاون وزیر فرهنگ و رئیس سازمان سینمایی را بر عهده داشت. حجتالله ایوبی، از اردیبهشت سال ۱۳۹۷ تا مرداد سال ۱۴۰۱ دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران بود. او هماکنون ریاست مؤسسه آمریکای شمالی و اروپای دانشگاه تهران را بر عهده دارد.
از اقدامات او در دوران ریاستش بر سازمان سینمایی، انحلال شورای عالی سینما و بازگشایی خانه سینما، تشکیل گروه سینمایی هنر و تجربه و اکران برخی فیلمهای توقیفی از جمله «قصهها»ی رخشان بنی اعتماد بود. اما در ادامه و با فشار مراجع غیر سینمایی و توقیف فیلمهای «خانه پدری»، «عصبانی نیستم»، «کاناپه» و «رستاخیز» انتقاد سینماگران از نحوه مدیریت او بالا گرفت و سرانجام نحوه برگزاری جشنواره سیوپنجم فیلم فجر مدیریت او را به چالش کشید.
اختلافنظر با برخی مدیران زیردست و فشار صدا و سیما با برنامه «هفت»، در دوران جشنواره فیلم فجر به حدی رسید که کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ایوبی را برای پاسخگویی فراخواند و سرانجام هم این فشارها سبب برکناری او از سازمان سینمایی شد.
محمدمهدی حیدریان
محمدمهدی حیدریان که در سال ۱۳۴۰ در تهران متولد شده در یک رشته صنعتی تحصیل کرده. عمده فعالیتهای او اما در وزارت ارشاد اسلامی و در صدا و سیما بوده است: مدیر کل همکاریهای سمعی بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر کل نظارت و ارزشیابی امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر عامل سیما فیلم، مدیر شبکه جهانی جامجم، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور سینمایی و سمعی و بصری، رئیس گروه تخصصی سینما فرهنگستان هنر، معاون ریاست فرهنگستان هنر، رئیس سازمان سینمایی کشور، مشاور رئیس سازمان صداوسیما، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و …
او که از طرفداران سینمای دینی و عرفانیست، همواره به عنوان یک فرد در سایه در سازمان سینمایی ایران حضور داشته است. تمرکز او بر حضور سینمای ایران در جشنوارههای خارجی و اقتصاد سینماست.
در دوران مدیریت او بر سازمان سینمایی بازار تولید در اختیار گروهها و جریانهایی قرار گرفت که اهداف اصلی آنها تجارت و سلطه بود.
یکی از اقدامات او درخواستش از وزیر ارشاد وقت برای صدور اجازه فعالیت هنرمندان پیش از انقلاب در سینما بود که بینتیجه ماند.
انتخاب او به عنوان وزیر ارشاد به معنای تأکید دولت بر دیپلماسی فرهنگی و بازاریابی برای سینما و سایر محصولات فرهنگی در داخل و خارج از کشور است.
سایرین: چند مهره سوخته و چند مهره تازه
محمدمهدی عسگرپور، سیدعباس صالحی، احمد مسجد جامعی، سیدمحمد هاشمی، رسول جعفریان، سیدرضا صالحی امیری، محمد الهیاری فومنی، علیرضا تابش، خسرو نشان، سید محمد مجتبی حسینی، و سرانجام فاطمه مهاجرانی از اشخاصیاند که نام آنها به عنوان گزینه تصدی وزارت ارشاد اسلامی مطرح شده است.
سید عباس صالحی و رضا صالحی امیری، هر دو از مدیران شناخته شده ارشاد اسلامیاند. انتخاب آنها به معنای آن است که دولت پزشکیان مایل است وزارت ارشاد اسلامی با کمترین حاشیه و در همان حال با کمترین میران تأثیرگذاری، در خلوت و در آرامش اداره شود.
محمدمهدی عسگرپور، تهیهکننده و مدیر عامل سابق خانه سینما و در چارچوبهای حکومتی فعال صنفیست. با آغاز همهگیری کرونا و استفاده بیشتر از شبکه نمایش خانگی و پلتفرمهای پخش اینترنتی فیلم و سریال (VOD) انجمن صنفی «وی او دی» تشکیل و عسگرپور دبیر این انجمن شد. انتخاب او به معنای کاهش تصدیگری وزارت ارشاد اسلامی و برونسپاریها و حمایت از تشکلهای صنفی مورد وثوق وزارت ارشاد اسلامی است.
رئیس جمهور از روز تحلیف ۲ هفته فرصت دارد تا هیأت وزیران خود را به مجلس معرفی کند و سپس مجلس نیز یک هفته فرصت دارد تا در کمیسیونهای تخصصی برنامهها و صلاحیت وزیران پیشنهادی را بررسی کرده و در نهایت جلسات رای اعتماد به وزرا در صحن مجلس برگزار شود.
در همان حال دوشنبه ۸ مرداد آخرین جلسهٔ شورای راهبری برگزار شد و این شورا به کارش پایان داد. به گفته ظریف، برای هر دستگاه ۸ نامزد فهرست شده و در اختیار پزشکیان قرار گرفته است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید