آخرین روز جشنواره فیلم کوتاه/یک پایان خاص و حضور آقای وزیر!
گروه: تیتر یک , سینما , ویدیو | کد خبر: 59418 | ۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۲
آخرین روز جشنواره فیلم کوتاه در حالی به پایان رسید که سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی خودشان را به پردیس ملت رساندند و تنورِ سکانسهای پایانی را هم داغ کردند.
به گزارش خبرنگار ایران فیلم پرس، جشنواره فیلم کوتاه در روز آخرش، یک پایان بندی شیرین داشت؛ اختتامیه بخش کتاب و سینما. بخشی که آمده بود تا میان فیلمنامه و کتاب آشتی برقرار کند با حضور فیلمسازان و چهره های فرهنگی با یک بزرگداشت؛ بزرگداشت سیدحسین صافی.
در ویدئوی آخرین روز جشنواره فیلم کوتاه و گزارش خبرنگار ما آمده است: «با نزدیک شدن به روز انتخاب نفرات برتر این رویداد، بازار نقد آثار هم داغ بود. منتقدانی که رشد فرهنگی فیلم های امسال را بسیار چشمگیر معرفی کردند چه آنهایی که بر سر نوبد عنصر مهمی همچون فیلمنامه همچنان گلایه داشتند.
یک منتقد سینما یم گوید باید انجمن سینمای جوان در بخش آموزش فیلمنامه اهتمام بیشتری داشته باشد. آموزشی که بالندگی بیشتر فیلم کوتاه را به دنبال خواهد داشت.
در پنجمین روز از بخش جذاب نشست های تخصصی درباره خیال صحبت شد همان عنصری که سینمای تجربی اساس خود را بر آن سوار می کنتد و پایه مهمی برای یک فیلم کوتاه محسوب می شود.
جشنواره چهل و یکم فیلم کوتاه تهران با پایان پنجمین روز از برگزاری اش پرونده اکران های خود را بست تا برود بهترین های این دوره را انتخاب کند. اشک ها و لبخندهایی قرار است در حاشیه احتتامیه این رویداد فردا دوم آبان ماه در برج میلاد شاهد آن باشیم.»
در آخرین روز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی به خانه جشنواره آمدند؛ از سیدعباس صالحی درباره معاون هنری و بقیه انتصابات جدید پرسیدند و کار به دبیر جشنواره فیلم فجر رسید. اما فریدزاده سؤال خبرنگاران در این باره را بیپاسخ گذاشت.
اما مشروح اتفاقات آخرین روز جشنواره فیلم کوتاه:
روز گذشته فیلمهای کوتاه داستانی «نومان»، «حنابندون»، «لیمو از همه چیز خبر داشت»، «رئیس شمایی» و «هلیوس» در سالنهای یک و سه پردیس سینمایی ملت در سانس ۱۳ نمایش داده شدند. این سالنها همچنین از ساعت ۱۵:۳۰ میزبان مخاطبانی بودند که به تماشای فیلمهای کوتاه داستانی «ئاسو»، «سر»، «شلال»، «شیفت» و «کشکهای شور عزیز» نشستند. در سانس بعدی از ساعت ۱۸ در سالنهای یک و سه باکس داستانی شامل فیلمهای کوتاه «تفنگ چخوف»، «نیجریه»، «ژیله مو»، «بدرود پاریس»، «دوبیتو» و «گاوکش» اکران دارند. «کموبیش نامرئی»، «برهوت»، «بهش میگن منمنداس»، «تنها کنار هم»، «جوجه رنگی» و «مرخ» نیز مخاطبان شاهد آثاری بودند در سانس ۲۰:۳۰ سالنهای یک و سه به نمایش درآمد.
در سالنهای دو و پنج خانه جشنواره باکس فیلمهای داستانی در آخرین روز برگزاری رویداد در ساعت ۱۳ با نمایش فیلمهای «حدود سیزده کیلوگرم»، «تانکر»، «روز خداحافظی»، «اهلی» و «رب زنبور عسل» ادامه پیدا کرد. فیلمهای کوتاه «خانه ماه»، «نسبتا خوشبخت»، «مرتد»، «کودکی»، «خسرو ۱۲۷» نیز در سالنهای ۲ و ۵ از ساعت ۱۵:۳۰ تا ۱۷ اکران شدند. در همین سالنها و از ساعت ۱۸ فیلمهای کوتاه داستانی «زا»، «سیزده سالگی»، «پس از پدر»، «چولیبولی»، «تونل» و «گزنه» در بخش مسابقه ملی روی پرده رفتند.
مخاطبان فیلمهای داستانی همچنین در همین سالنها در سانس ۲۰:۳۰ آثار «تبر»، «خرده سیاره»، «آپاترید»، «جشن هنر»، «شازده کوچولو»، «فیلمی که ساخته نشد» را به تماشا نشستند. سالن ۹ پردیس ملت از ساعت ۱۳ به اکران فیلمهای مستند «سرنوشت»، «آخرین خداحافظی»، «پورزال» و «بازگشت به لوگا» اختصاص دادند. همین سالن از ساعت ۱۵:۳۰ تا ۱۷ به اکران فیلمهای کوتاه تجربی «عاشق و ساحر»، «سفیدی گوش خراش»، «طبیعت بیجان»، «ایلیها»، «میکرو ارگانیسم»، «نیچیر»، «تحسینشده»، «ملوث»، «۲۴جام»، «مخفف» و «لوکوموتیو» پرداختند.
در سانس بعد سالن ۹ و از ساعت ۱۸ فیلمهای کوتاه پویانمایی «کربت»، «باگ»، «باختن»، «نقطه»، «همنشین آبی»، «در سایه سرو» و «شاگرد حکیم» اکران شدند. در سانس پایانی سالن ۹ و از ساعت ۲۰:۳۰ فیلمهای کوتاه مستند «جشن سیاه»، «فرشتهها»، «شرور» و «حلقه» روی پرده رفتند. سالن ۱۰ خانه جشنواره تهران نیز در روز آخر میزبان مخاطبان علاقهمند به تماشای آثار بینالملل بود. در سانس ۱۳ این سالن فیلمهای «سپیدهدم»، «لنگور، مرد میمونی»، «دختری که روی برف راهرفت»، «شخصی دور»، «رویای آمریکایی» و «دوراهی» روی پرده رفت.
در سانس ۱۵:۳۰ فیلمهای کوتاه «حسن ختام»، «بهترین روز زندگیم»، «باغ»، «سامنی»، «جوجه رنگی»، و «پرتقالی از یافا» اکران شدند. در همین سالن و از ساعت ۱۸فیلمهای بخش ویژه هوش مصنوعی از بخش بینالملل به نمایش درآمدند. در سانس پایانی سالن ۱۰ هم از ساعت ۲۰:۳۰ فیلمهای «پیام»، «آوای ابرها»، «یک فیلم کوتاه درباره بچهها»، «خانه»، «پرتقالی از یافا»، «امسال هالوین نداریم»، «شازده کوچولو»، «وعده صادق»و «عاتقه» از بخش شاخه زیتون اکران شدند.
از ساعت ۱۳ در سالن ۶ هم نمایشهای بخش بینالملل دنبال شد و فیلمهای «حادثه»، «درس شنا»، «دیزی»، «یک بیگانگی کامل»، «مسئولیت» و «خلیج تایجی» روی پرده رفت. در همین سالن و از ساعت ۱۵:۳۰ فیلمهای بخش مسابقه سینمای بینالملل نمایش داده شدند که فیلمهای «تنها دشمن من»، «قلبهای کوچک»، «آبنبات ترش»، «عزیزم امروز عیده»، «ناپیده شدن عجیب همرزم کولیاکوف»، «کوههای متحرک» و «آبشار» در این بخش روی پرده رفتند.
در سانس ۱۸ و از فیلمهای بخش بینالملل هم فیلمهای «شدیدا کوتاه»، «مزدور»، «زمین»، «یک فرصت دیگر»، «باتو هنوز حرف میزنم»، «هیچکدام از آنها» و «قصه خرس» در سالن ۶ اکران شد. «به جان خودم قسم»، «آخرین کلمه»، «چهار سوراخ»، «کانتور»، «خاطرات»، «قربانی ماه»، «اثر هنری» از فیلمهای بخش بینالملل هستند که در سانس ۲۰:۳۰ در سالن ۶ روی پرده رفتند.
سالن ۸ از ساعت ۱۳ میزبان اکران فیلمهای منتخب بینالملل ادوار گذشته جشنواره است که شامل «افسون زندگی»، «انضباط»، «آگورو»، «وحشی»، «برادری» و «نامههای زنان» بود. در سانس دوم این سالن و از ساعت ۱۵:۳۰ از فیلمهای بخش استعداد نو، فیلمهای کوتاه «دم دراز زرافه»، «بیثمر»، «نرموک»، «گره»، «اسکار»، «آنتراکت» و «خالده» روی پرده رفتند. در سانس ساعت ۱۸ این سالن فیلمهای کوتاه «زیر خط میزان»، «داوین»، «تاری»، «جعبه سیاه»، «جفر» و «چالش» از بخش ویژه استعداد نو اکران شد.
در سانس پایانی سالن ۸ هم از ساعت ۲۰:۳۰ فیلمهای «نخ»، «دالکه»، «راز»، «کوتی»، «برقص» و «گدار» روی پرده رفت.
نشستهای تخصصی روز آخر جشنواره در سالن شماره ۱۲ پردیس سینمایی ملت از ساعت ۱۰:۳۰ با حضور آی ار رحمان درباره موسیقی فیلم کوتاه، از ساعت ۱۳:۳۰ با حضور احمد الستی درباره ایدهپردازی خلاق، از ساعت ۱۵:۳۰ با حضور بهنام بهزادی درباره واقعیت و فراواقعیت و از ساعت ۱۷:۳۰ با حضور علیرضا معتمدی درباره خیالپردازی و تولید به کار خود پایان داد.
اما اختتامیه؛
این مراسم که با حضور فیلمسازان، اهالی رسانه، دست اندرکاران جشنواره و چهرههای فرهنگی و هنری همراه خواهد بود، دارای بخشهای مختلفی از جمله سخنرانی رییس سازمان سینمایی، دبیر جشنواره، اهدای جوایز و… است.
بزرگداشت سیدحسین صافی سینماگر پیشکسوت اهل بوشهر و عضو انجمن سینمای جوانان ایران و تقدیر از خانواده شهید مهدی عشیری اهل کرج و از اعضای انجمن سینمای جوانان ایران از دیگر بخشهای اختتامیه جشنواره چهل و یکم است.
گفتنی است اجرای این مراسم را محمد سلوکی برعهده دارد و روزبه بمانی در آن قطعاتی را برای حاضران اجرا میکند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید