به گزارش ایران فیلم پرس، جشنواره فیلم فجر به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی هنری و به عبارتی دیگر سال نو سینما محسوب میشود. رویدادی که میتوان گفت ویترینی از هنر سینمای ایران است. از فیلمسازان فیلماولی گرفته تا کارگردانان پیشکسوت، تلاش میکنند آثار خود را به جشنواره برسانند و در این رقابت شرکت کنند. این اشتیاق از سوی فیلمسازان چند دلیل اصلی دارد. اول اینکه روند گرفتن پروانه نمایش برای آثاری که در جشنواره فجر حضور دارند بهمراتب آسانتر است. دلیل دیگر اینکه فیلمسازان با حضور در جشنواره تلاش میکنند به نوعی اعتبار خود را هم در میان مدیران و فعالان سینمایی و هم مخاطبان افزایش دهند.
به همین دلیل فیلمسازان و ارگانهای دولتی و خصوصی تلاش میکنند با برنامهریزی مناسب آثار خود را برای حضور در این جشنواره آماده کنند. البته این برنامهریزی تنها مختص به فیلمسازان نیست و مدیران سینمایی هم از قبل برنامهریزیهای لازم را انجام میدهند. حدود ۳ ماه تا برگزاری چهلوسومین جشنواره فیلم فجر مانده است اما برگزاری این دوره با جشنواره سالهای گذشته تفاوت دارد. دلیلش هم حادثه سقوط هلیکوپتر رئیسجمهور و تغییر دولت سیزدهم زودتر از موعد است. رائد فریدزاده ۲۱ مهر رئیس سازمان سینمایی شد و ۱۷ آبان منوچهر شاهسواری را به عنوان دبیر جشنواره منصوب کرد. این انتصاب درحالی انجام شده که در دورههای پیشین دبیر جشنواره در نیمه اول سال مشخص میشد و از جهت برنامهریزی، دبیر جشنواره امسال زمان کمتری نسبت به سالهای گذشته دارد.
این تغییرات البته تاثیری روی روند تولید آثار توسط فیلمسازان نداشته و با نزدیک شدن به زمان برگزاری جشنواره، اسامی کارگردانان و تهیهکنندگان مطرح به گوش میرسد که در تلاشند آثار خود را به جشنواره فیلم فجر برسانند. اسامی کارگردانان مطرحی چون ابراهیم حاتمیکیا، بهروز افخمی، رسول صدرعاملی، فریدون جیرانی، مسعود دهنمکی، حمید نعمتالله، محمدحسین فرحبخش، مهران احمدی، ابوالقاسم طالبی، محمدحسین لطیفی و… به چشم میخورد. احسان علیخانی، پیمان معادی، محمود رضوی، منوچهر شاهسواری، علی اوجی و… هم اسامی آشنا در میان تهیهکنندگانند که پروژههای درحال تولید دارند.
در ادامه نام ۴۳ فیلم دیده میشود که به نظر میرسد متقاضی حضور در جشنواره ۱۴۰۳ باشند و باید دید هیئت انتخاب چهلوسومین دوره جشنواره کدام فیلمها را انتخاب میکنند. بنیاد سینمایی فارابی با 8 اثر با نامهای «صیاد» به کارگردانی جواد افشار و تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی، «قرارگاه سری» به کارگردانی دانش اقباشاوی و تهیهکنندگی مرحوم جلیل شعبانی، «مردمان آنسوی رودخانه» به کارگردانی و تهیهکنندگی حبیب احمدزاده، «بیمارستان شفا» به کارگردانی و تهیهکنندگی مرتضی شعبانی، «زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی و تهیهکنندگی سیدمازیار هاشمی، «هرچی تو بگی» به کارگردانی و تهیهکنندگی مرتضی آتشزمزم، «بامبولک» به کارگردانی آرش معیریان و تهیهکنندگی بهروز مفید، «دختر برقی» به کارگردانی و تهیهکنندگی حسین قناعت قرار است متقاضی حضور در جشنواره شوند. سازمان سینمایی سوره ۵ اثر در نظر دارد که البته ممکن است ۲ اثر به جشنواره نرسد. «تاکسی درمی» به کارگردانی محمد پایدار و تهیهکنندگی محمدجواد موحد، «ناتور دشت» به کارگردانی محمدرضا خردمندان و تهیه کنندگی مهدی فرجی و «قرارگاه نصرت» به کارگردانی مهدی جعفری و تهیهکنندگی مجتبی فراورده آثار متقاضی سازمان سینمایی سوره برای جشنوارهاند. سازمان اوج هم با دو فیلم «قرارگاه سری» به کارگردانی دانش اقباشاوی و تهیهکنندگی جلیل شعبانی و «خدای جنگ» به کارگردانی حسین دارابی و تهیهکنندگی سعید سعدی متقاضی حضور در چهلوسومین دوره جشنواره فیلم فجر است.
البته این نکته را باید در نظر گرفت اسامی که به آن اشاره شده صرفا گزینههای احتمالیاند و ممکن است در ماههای آینده آثار دیگری هم به این لیست اضافه شود.
موسی کلیم الله
ابراهیم حاتمیکیا، کارگردان مطرح سینمای ایران که طی چند سال اخیر در حال بازنویسی فیلمنامه «موسی(ع)» بوده است بعد از بازنویسیهای متعدد تولید این مجموعه را آغاز کرد. با این حال او قرار است ابتدا نسخههای سینمایی از چند مقطع زندگی حضرت موسی(ع) را به تولید برساند. طبق آخرین خبرها در حال حاضر نسخه سینمایی بخش کودکی موسی(ع) این روزها در حال آمادهسازی برای حضور در جشنواره فیلم فجر است، علیرضا کمالی و مریلا زارعی در این قسمت به ایفای نقش میپردازند که علیرضا کمالی نقش عمران پدر حضرت موسی(ع) و مریلا زارعی نقش مادر ایشان را برعهده دارد. محمود رضوی تهیهکنندگی این سریال را بر عهده دارد که پیش از این تهیه فیلم و سریالهای مختلفی را بر عهده داشته است. حاتمیکیا پیش از این با فیلم سینمایی «خروج» در سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر و محمود رضوی به عنوان تهیهکننده «ماجرای نیمروز» در سیوهفتمین دوره فجر حضور داشتند.
کاغذ شطرنجی
فیلم سینمایی «کاغذ شطرنجی» را در ابتدا قرار بود بهروز افخمی کارگردانی کند اما بعد از مدتی نام او به عنوان تهیهکننده و سیدعماد حسینی به عنوان کارگردان مطرح شد. بنا بر گفته افخمی این اثر یک فیلم کمدی است که به زبان انگلیسی ساخته میشود و قرار است در بخش بینالملل چهلوسومین جشنواره فیلم فجر نمایش داده شود. بهروز افخمی در گفتوگویی که با «فرهیختگان» داشت، گفته بازیگران این اثر همان بازیگران «صبح اعدام» هستند با این تفاوت که حمید گودرزی به تیم آنها اضافه میشود. بهروز افخمی در جشنواره چهلودوم با فیلم سینمایی «صبح اعدام» در مقام کارگردان و در جشنواره چهلویکم به عنوان تهیهکننده «استاد» حضور داشت.
زیبا صدایم کن
فیلم سینمایی «زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی و تهیهکنندگی سیدمازیار هاشمی محصول مشترک کانون پرورش فکری و بنیاد سینمایی فارابی است. این اثر قرار است در خیابان ولیعصر فیلمبرداری شود. زیبا صدایم کن قرار است براساس اقتباس از کتابی با همین نام ساخته شود. داستان این اثر داستانی با مرکزیت دختر 15 سالهای روایت میشود که در موسسهای زیر نظر بهزیستی زندگی میکند. مادر معتادش ازدواج کرده و پدرش به سبب بیماری روانی در آسایشگاه بیماران روانی بستری است. زیبا در روز تولدش به پدر کمک میکند تا از آسایشگاه فرار کند. پدر موتور یکی از کارکنان آسایشگاه را میدزدد تا با هم به گردش بروند و تولد زیبا را جشن بگیرند اما مسئله اینجاست که دختر متوجه میشود پدرش تعادل روانی ندارد. آخرین حضور رسول صدرعاملی در جشنواره فیلم فجر مربوط به سال ۱۴۰۱ میشود که تهیهکنندگی فیلم سینمایی «جنگل پرتقال» را بر عهده داشت.
قرارگاه سری (اسفند)
پروژه «قرارگاه سری» یا «اسفند» چند سالی است که در سازمان هنری رسانهای اوج شروع شده است. دانش اقباشاوی از فروردین 1401 این کار را به دست گرفت و بالاخره در دیماه ۱۴۰۲ به تهیهکنندگی جلیل شعبانی آن را کلید زد. فیلمی که مقطع مهمی از زندگی شهید علی هاشمی از فرماندهان مطرح دوران دفاع مقدس در شناسایی و طرحریزی عملیات خیبر در قرارگاه سری نصرت را به تصویر میکشد. این اثر دومین محصول مشترک سازمان هنری رسانهای اوج و بنیاد سینمایی فارابی است. رضا مسعودی، مهدی زمینپرداز، یاسین مسعودی، محمد عسگری و محمدرضا عقدایییزدی در این فیلم سینمایی به ایفای نقش میپردازند. در لیستی که روز گذشته بنیاد سینمایی فارابی منتشر کرد نام فیلم «اسفند» عنوان شده اما این اثر براساس اعلام سازمان اوج با نام موقت «قرارگاه سری» درحال تدوین است و احتمالا برای نمایش در جشنواره فجر دوباره تغییر خواهد کرد. جلیل شعبانی در سیوهفتمین، سیونهمین و چهلویکمین دوره جشنواره فیلم فجر به عنوان تهیهکننده «قسم»، «منصور» و «سرهنگ ثریا» به کاخ جشنواره آمد.
نام من، مینا
فریدون جیرانی بعد از ۶ سال دوری از فیلمسازی حالا در مقام تهیهکننده و کارگردان برای فیلمی با عنوان «نام من، مینا» از سازمان سینمایی پروانه ساخت دریافت کرده است. به گفته جیرانی این اثر از آبانماه وارد مرحله تولید شده و داستانی زنانه دارد. «نام من، مینا» نام موقت این فیلم است و برای زمان نمایش تغییر میکند. جیرانی آخرین بار در سال ۱۳۹۷ با فیلم «آشفتهگی» در جشنواره فجر حضور داشت.
اخراجیها ۴
مسعود دهنمکی که پیش از این ۳ قسمت از فیلم سینمایی «اخراجیها» را ساخته، حالا و پس از ۱۴ سال برای ساخت فصل چهارم آن پروانه ساخت گرفته. این فیلم داستانی مستقل از سریهای پیشین «اخراجیها» دارد و قرار است داستان یکی از شخصیتهای فرعی که در قسمتهای گذشته معرفی شده را روایت کند. تعدادی از بازیگران قسمتهای قبل در این سری هم حضور دارند اما بازیگران جدید هم به تیم «اخراجیها» اضافه میشوند.
صد دام
خردادماه سال جاری پروانه ساخت فیلم سینمایی «صددام» به کارگردانی پدرام پورامیری و تهیهکنندگی مجتبی رشوند صادر شد. بعد از اعلام ساخت این اثر تصاویری از رضا عطاران به عنوان بازیگر نقش صدام در فضای مجازی منتشر شد که عوامل فیلم آن را نقض و اعلام کردند عطاران این نقش را بازی نمیکند. آزاده صمدی و پریناز ایزدیار دیگر بازیگرانی هستند که نامشان برای حضور در این فیلم شنیده شده است. پدرام پورامیری پیش از این با فیلم «یادگار جنوب» در جشنواره چهلویکم حضور داشت.
بُت
حمید نعمتالله که هنوز موفق به اکران فیلم سینمایی «قاتل و وحشی» در ایران نشده برای یک فیلم دیگر به کارگردانی و تهیهکنندگی خودش پروانه ساخت دریافت کرده است. در فیلم جدید این فیلمساز که بت نام دارد؛ لیلا حاتمی، محمدرضا فروتن، لیلی رشیدی، کاظم سیاحی، ایمان صیادبرهانی، الناز حبیبی، الهام جسمانی، مهتاب ثروتی، بانیپال شومون و نوید پورفرج بازی میکنند.
داماد فراری
محمدحسین فرحبخش بعد از ۸ سال دوباره قرار است فیلم سینمایی «داماد فراری» را بسازد. او تهیهکنندگی این اثر را هم برعهده دارد. با توجه به سابقه چند سال اخیر فرحبخش که روی فیلمهای کمدی سرمایهگذاری کرده، این احتمال وجود دارد که اثر جدیدش در ژانر کمدی تولید شود. فرحبخش ۹ سال پیش با کارگردانی فیلم «آب نبات چوبی» در جشنواره فیلم فجر حضور داشت.
آقای زالو
مهران احمدی برای تولید یک فیلم کمدی به تهیهکنندگی خودش از سازمان سینمایی پروانه نمایش دریافت کرده است. این فیلم قرار است در چند دهه روایت شود و به همین دلیل امین حیایی با گریمهای مختلف، ردههای سنی متفاوت این شخصیت را ایفا خواهد کرد. آن طور که اعلام شده فیلم از اواسط آذرماه جلوی دوربین میرود و خود مهران احمدی هم در آن بازی میکند. هنوز نامی از سایر بازیگران این فیلم منتشر نشده است. مهران احمدی در جشنواره چهلویکم با دو فیلم «غریب» و «روایت ناتمام سینما» و در جشنواره چهلودوم با فیلم «آبی روشن» به عنوان بازیگر در جشنواره فجر حضور داشت.
فرمول عشق
فیلم سینمایی «فرمول عشق» به کارگردانی محسن آقاخان و تهیهکنندگی عبدالله باکیده یک اثر خانوادگی است که در آن به سبک زندگی پرداخته میشود. این اثر میخواهد به سرگشتگی انسان امروزی اشاره کند و درنهایت بگوید خانواده قادر است محلی برای بسیاری از سرگشتگیها باشد. فرمول عشق قرار است در تهران و شمال فیلمبرداری شود. عبدالله باکیده که پیش از این تجربه کارگردانی را داشته، درباره دلیل پذیرش تهیهکنندگی این فیلم سینمایی میگوید: «زمانی که سینما در اختیار فیلمهایی قرار گرفته که تنها گیشه را مد نظر دارند احساس کردم این فیلم میتواند حرفهای خوبی برای گفتن داشته باشد.»
زوزه
فیلم سینمایی«زوزه» دومین فیلم امید شمس است که به تهیهکنندگی سیدحامد حسینی پروانه ساخت گرفته است. امیر جدیدی بعد از ۶ سال دوری از سینما به عنوان بازیگر نقش اصلی در این فیلم ایفای نقش میکند. زوزه یک فیلم درام دلهرهآور و روانشناختی است که در دنیای تبهکاری روایت میشود. فیلمنامه این اثر توسط امید شمس، امیر مهندسیان و فرزاد احمدی نوشته شده است. امید شمس در اولین تجربه کارگردانیاش با فیلم «ملاقات خصوصی» در جشنواره چهلم حضور پیدا کرد و برنده بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد.
باد سرد شمالی
احسان علیخانی در مقام تهیهکننده برای فیلم سینمایی باد سرد شمالی پروانه ساخت دریافت کرده است. این اثر نخستین تجربه کارگردانی هومن بهمنش است. سعید پورصمیمی، لیلا حاتمی و پیمان معادی بهعنوان نقشهای اصلی این فیلم ایفای نقش میکنند. علیخانی سال ۱۳۹۵ تهیهکنندگی فیلم سینمایی «بدون تاریخ، بدون امضا» را بر عهده داشت که در سیوپنجمین دوره جشنواره فجر به نمایش درآمد.
حکیم
سعید ملکان برای ساخت فیلمی درباره ابوعلی سینا، از سازمان سینمایی پروانه ساخت دریافت کرد. او تهیهکنندگی و کارگردانی این اثر را بر عهده دارد. ملکان پیش از این با سینمایی «روز صفر» در سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت و سیمرغ بهترین فیلم اول را دریافت کرد. حکیم دومین تجربه سعید ملکان در مقام کارگردان است.
داداشی
فیلم سینمایی «داداشی» به کارگردانی محمدحسین لطیفی و تهیهکنندگی سیدصابر امامی شهریور امسال از سازمان سینمایی پروانه ساخت دریافت کرد و به نظر میرسد یکی از آثار متقاضی برای حضور در جشنواره چهلوسوم باشد. لطیفی پیش از این با فیلم سینمایی «غریب» در جشنواره چهلویکم حضور پیدا کرد و برنده سیمرغ زرین بهتری فیلم از نگاه ملی شد. این فیلم همچنین جایزه ویژه هیئت داوران در بخش مقاومت بینالملل را دریافت کرد.
دوزنده کفشهایش
ابوالقاسم طالبی در جدیدترین تجربه کارگردانیاش سراغ یک فیلم با درونمایه مذهبی رفته است. داستان فیلم دوزنده کفشهایش، درباره حضرت علی(ع)، یک راهبه، فلسطین و اعتراضات جهانی و حماسه ۷ اکتبر است و سیدحسین هادیانفر آن را تهیهکنندگی میکند.
تیم شوتی
هوشنگ توکلی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون سال گذشته در مقام تهیهکننده برای یک فیلم سینمایی پروانه ساخت گرفته است. این اثر را سعید جلیلی کارگردانی میکند و به نظر میرسد داستان زندگی قاچاق کالا و انسان با خودرو را نشان میدهد.
بولینگ
اصغر نعیمی برای سومینبار پروانه ساخت «بولینگ» را از سازمان سینمایی دریافت کرد. او پیش از این در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۱ برای دریافت پروانه ساخت اقدام کرده بود اما به دلیل پایان یافتن تاریخ پروانه ساخت، در این شورا تمدید شد. نعیمی علاوهبر کارگردانی، تهیهکنندگی این اثر را هم بر عهده دارد. این کارگردان سال گذشته با فیلم «دو روز دیرتر» در جشنواره حضور داشت.
روز جزیره
جديدترين فيلم كريم امينی به تهیهکنندگی امینرضا چلبیانلو سال گذشته از سازمان سینمایی پروانه ساخت دریافت کرد. بخش عمدهای از فيلمبرداری این اثر در منطقه آزاد كيش خواهد بود. تاکنون حضور مرتضی هدايی بهعنوان مدير فيلمبرداری و محمد حیدرقلی بهعنوان مدیر تولید در پروژه قطعی شده است.
هیولا رو بکش
فیلم سینمایی «هیولا رو بکش» به کارگردانی امیرمهدی پوروزیری و تهیهکنندگی، ایرج محمدیروزبهانی پروانه ساخت خود را از سوی سازمان سینمایی دریافت کرده و این روزها مراحل تولید را پشتسر میگذارد. عوامل این اثر قصد دارند تا این فیلم را برای شرکت در چهلوسومین جشنواره فیلم فجر آماده کنند.
صیاد
جواد افشار در حال تولید فیلمی درباره شهید صیاد شیرازی است و به نظر میرسد قرار است در جشنواره فیلم فجر امسال رونمایی شود. محمدرضا شفیعی، تهیهکنندگی سریال را برعهده دارد. شنیدهها حاکی از این است که مارال بنیآدم و علی سرابی از بازیگران این فیلم سینماییاند. این اثر محصول بنیاد سینمایی فارابی است.
نهنگ یونس
لیلی عاج که پیش از این با فیلم سینمایی «سرهنگ ثریا» در جشنواره فیلم فجر حضور داشت حالا قصد دارد فیلمی با عنوان «نهنگ یونس» را به تهیهکنندگی پژمان لشکریپور بسازد. این کارگردان پیش از این در جشنواره چهلویکم دیپلم افتخار بهترین کارگردانی را برای سرهنگ ثریا دریافت کرد.
چگوارا بازی
شهریورماه سالجاری بود که علی ملاقلیپور اعلام کرد پروانه ساخت فیلمی با عنوان «چگوارا بازی» را به تهیهکنندگی ابوذر پورمحمدی دریافت کرده است. او میگوید: «من و محسن ملکی فیلمنامه این کار را بهصورت مشترک نوشتهایم و برای ساخت این اثر با بخش خصوصی و دولتی مذاکره کردیم اما هنوز سرمایهگذار این فیلم مشخص نیست.»
راننده شخصی
شاهد احمدلو بعد از ۵ سال دوری از سینما قصد دارد فیلم کمدی «راننده شخصی» را کارگردانی کند. فیلمی که این روزها در مرحله پیشتولید قرار دارد و تابستان امسال، جلوی دوربین میرود. علی قائممقامی، تهیهکننده این اثر است. او در جشنواره چهلویکم فیلم فجر با «پرونده باز است» کیومرث پوراحمد و در جشنواره چهلودوم با «بهشت تبهکاران» مسعود جعفریجوزانی در بخش مسابقه جشنواره حضور داشت.
خدای جنگ
حسین دارابی فیلم سینمایی «خدای جنگ» را بر اساس زندگی شهید حسن طهرانیمقدم جلوی دوربین برده است. این اثر به تهیهکنندگی سعید سعدی قرار است یک اتفاق مهم معاصر را به تصویر بکشد.«خدای جنگ» بعد از فیلم «مصلحت» دومین همکاری حسین دارابی، کارگردان سینما با سازمان هنری رسانهای اوج است. دارابی پیش از این با دو فیلم «هناس» و مصلحت، در جشنواره فجر حضور داشت.
هرچی تو بگی
فیلم سینمایی «هرچی تو بگی» به کارگردانی و تهیهکنندگی مرتضی آتشزمزم و با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی و در گونه «کودک و نوجوان» ساخته شده است. رضا بابک، نعیمه نظامدوست، بهراد خرازی، سیاوش چراغیپور، سپیده مظاهری، شیما جوهریفرد، جمشید صدری و مهدی باقربیگی ترکیب بازیگران اصلی فیلم را تشکیل دادند و بازیگران کودک فیلم محمدسام سنایی، مانلی پورکبیریان، ادن شمیان، رادمهر داناییفر و پندار آتشزمزم هستند. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «نوههای سالارخان تصمیم میگیرند اختلافی که بین والدینشان وجود دارد را با کمک پدربزرگ خود حل کنند، ولی گویی مشکل بزرگتری پیشروی آنان است.»
مردمان آن سوی رودخانه
حبیب احمدزاده این روزها در حال تولید دومین فیلم سینمایی خود در مقام کارگردان و تهیهکننده است تا بتواند این اثر را به جشنواره فیلم فجر برساند. احمدزاده از سال ۷۴ با حضور بهعنوان مشاور فیلمنامه در کنار ابراهیم حاتمیکیا در فیلم سینمایی برج مینو و سپس «آژانس شیشهای» وارد سینما شد. این حضور در ادامه با آثار دیگری چون گفتوگو با «سایه» خسرو سینایی و «اتوبوس شب» کیومرث پوراحمد تداوم پیدا کرد. در لیستی که بنیاد سینمایی فارابی اعلام کرد، فیلم حبیب احمدزاده با عنوان مستند سینمایی هم عنوان شده بود.
رک
فیلم «رک» به کارگردانی و تهیهکنندگی کاظم راستگفتار به تازگی از سازمان سینمایی پروانه ساخت دریافت کرده است. این اثر که یک کمدی سیاسی شهری است مدتها در انتظار دریافت پروانه ساخت بود و برخی تفاسیر فرامتنی موجود در فیلمنامه باعث بازنویسی چندباره آن توسط این کارگردان شد. رک، که هفتمین فیلم راستگفتار است یکی از معضلات مبتلابه پسا ۱۴۰۱ را واکاوی میکند.
خاتی
فیلم سینمایی «خاتی» به کارگردانی فریدون نجفی، تهیهکنندگی محمد کمالیپور و نویسندگی احمد رفیعزاده این روزها مراحل فنی تولید را پشتسر میگذارد. این فیلم درباره انسانهایی است که مجبور به ترک محل زندگی و سرزمین خود میشوند، اما همچون درختی که ریشههای عمیقی در خاک دارد، نمیتوانند به سادگی دل از آنجا بکنند. در این اثر، سارا بهرامی، سعید آقاخانی، آناهیتا افشار، علی هاشمی و… ایفای نقش میکنند.
بامبولک
«بامبولک» به کارگردانی آرش معیریان و تهیهکنندگی بهروز مفید و محصول بنیاد سینمایی فارابی برای حضور در جشنواره چهلوسوم تولید شده است. امیرحسین رستمی، شهره سلطانی، مهرداد ضیائی، نیلوفر شهیدی، دانیال نوروش، حسین شهبازی، ماهتیسا پسندیده بازیگران این فیلمند. داستان این اثر درباره عروسک بامبالاست که هر بار آرزوی کودکی را برآورده میکند و اینبار نعنا، دختر هفتساله قهرمان قصه ما، درخواست داشتن برادر یا خواهری را دارد. این فیلم با عنوان «بام بالا ۲» پروانه ساخت خود را از سازمان سینمایی دریافت کرد.
بالا ده
یکی دیگر از آثاری که شهریور امسال پروانه ساخت دریافت کرد فیلم «بالا ده» به کارگردانی احمد بهرامعلئی و تهیهکنندگی محمدپیمان معادی است. پیمان معادی آخرین بار سال ۱۳۹۶ با کارگردانی فیلم «بمب؛ یک عاشقانه» در جشنواره فجر حضور داشت و باید دید اثر جدید او در مقام تهیهکننده به جشنواره چهلوسوم میرسد یا خیر.
آب
فیلم سینمایی «آب» به تهیهکنندگی و کارگردانی ابوالفضل جلیلیموحدی، اسفندماه سال ۱۴۰۲ از سازمان سینمایی پروانه ساخت گرفت. هنوز اطلاعاتی درباره این اثر منتشر نشده، اما این کارگردان در گفتوگویی مطرح کرده بود که داستان فیلم ارتباطی با آب ندارد و به دنبال این است تا کسانی را که استعداد بازیگری دارند ولی امکان کار یا شاید هم پارتی نداشتند را برای بازی در این فیلم دعوت کند.
حماسه سوسنگرد
روحالله سهرابی در روزهای پایانی مدیریتش در سازمان سینمایی پروانه ساخت «حماسه سوسنگرد» را به تهیهکنندگی منوچهر شاهسواری دریافت کرد. سهرابی البته در کارنامه کاری خود تجربه نویسندگی، کارگردانی و تهیهکنندگی چند فیلم کوتاه، تلویزیونی و سریال را داشته است. او در سیویکمین دوره جشنواره فیلم فجر نامزد دریافت سیمرغ بلورین برای کارگردانی «خاکستر و برف» بود. سهرابی در سیویکمین دوره جشنواره فجر برای فیلم «خاکستر و برف» نامزد سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی شد. زمانی که روحالله سهرابی پروانه ساخت این فیلم را گرفت هنوز دبیر جشنواره فجر مشخص نشده بود. حالا باید دید باتوجه به اینکه منوچهر شاهسواری هم دبیر جشنواره هم تهیهکننده این اثر است، حماسه سوسنگرد به جشنواره راه پیدا میکند یا سهرابی تصمیم میگیرد با تهیهکننده جدید کار را پیش ببرد.
بههرحال… رها
اردیبهشت سال جاری محمد احمدی پروانه ساخت فیلم «بههرحال… رها» را از سازمان سینمایی دریافت کرد. بهرنگ دزفولیزاده این اثر را کارگردانی میکند. کارگردان این اثر با اشاره به اینکه این فیلم براساس یک موضوع اجتماعی نوشته شده، گفت: «من چند سال پیش مقالهای میخواندم و به صورت اتفاقی به این موضوع برخوردم. همانجا فکر کردم که چه جالب است درباره آن فیلمی ساخته شود. شاید برای اولینبار در دنیا در یک فیلم سینمایی به این مقوله پرداخت شده است.»
کیک قهوه
فیلم سینمایی «کیک قهوه» به کارگردانی حسینعلی میری رامشه و تهیهکنندگی مجتبی متولی پروانه ساخت را از سازمان سینمایی دریافت کرد. این اثر قرار است در تهران و شمال فیلمبرداری شود. میریرامشه درباره موضوع این فیلم میگوید: «کیک قهوه نقدی بر زندگی تجملاتی دارد و به نوعی ریشه بسیاری از مشکلات این روزهای جامعه را رواج سبک زندگی غربی میداند و میخواهد به مخاطب خود بگوید با پیش گرفتن سبک زندگی ایرانی اسلامی میتوان زندگی آسوده و به دور از مشکلات رایج را تجربه کرد.» عوامل کیک قهوه، این اثر را برای حضور در جشنواره فجر چهلوسوم تولید میکنند.
دختر برقی
«دختر برقی» به کارگردانی و تهیهکنندگی حسین قناعت محصول بنیاد سینمایی فارابی یکی دیگر از فیلمهای آماده شده برای حضور در چهلوسومین جشنواره فیلم فجر است. امیرحسین رستمی، شقایق دهقان، هنگامه حمیدزاده، آناهیتا همتی، سیاوش چراغیپور، رامین ناصرنصیر، عباس محبوب، مهسا ایرانیان، شیدا مودب، غلام قلندری، محمد محمدی، صبا قاسمی، به همراه هنرمندان خردسال هیلدا کردبچه، رایان سرلک، هیلدا زارع، آمیتیس حجتالاسلامی، سها میرزاعباسی، بردیا طهماسبی، ارمیا بهنژاد گروه بازیگران این فیلم را تشکیل میدهند. این فیلم با مضمون کودک و نوجوان داستان زندگی دختربچهای کوچک را روایت میکند که به شکلی اتفاقی وارد زندگی مشترک زوجی جوان میشود و همهچیز را دگرگون میکند.
نقطه کور
تابستان ۱۴۰۳ پروانه ساخت فیلم «نقطه کور» به کارگردانی و تهیهکنندگی کاوه سجادیحسینی از سوی سازمان سینمایی صادر شد. کارگردانی که سال ۱۴۰۱ با فیلم «نبودنت» در جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کرد و به نظر میرسد بعد از گذشت دو سال دوباره قصد دارد فیلم جدیدش را به این رویداد سینمایی برساند.
شوهر ستاره
علی اوجی که پیش از این بهعنوان تهیهکننده با چهار فیلم «خائنکشی»، «بیمادر»، «۲۸۸۸» و «تابستان همان سال» در جشنواره فجر 1400، 1401 و 1402 حضور داشت حالا پروانه ساخت فیلمی با عنوان «شوهر ستاره» را دریافت کرده است. این فیلم را ابراهیم ایرجزاد کارگردانی میکند و باید دید اوجی با این اثر متقاضی حضور در چهلوسومین جشنواره فیلم فجر میشود.
های کپی
علی ثقفی که سال گذشته با فیلم سینمایی «پرویزخان» در جشنواره فیلم فجر حضور داشت به تازگی پروانه ساخت اثری دیگر با نام «های کپی» را به تهیهکنندگی خودش دریافت کرده است. پرویزخان در جشنواره چهل و دوم برنده بهترین فیلم اول و بهترین تدوین شد. به نظر میرسد این کارگردان قصد دارد دومین تجربه کارگردانیاش را هم در جشنواره فجر نمایش دهد.
بیمارستان شفا
«بیمارستان شفا» یکی دیگر از آثار اعلامشده توسط بنیاد سینمایی فارابی برای حضور در چهلوسومین دوره جشنواره فیلم فجر است. کارگردانی و تهیهکنندگی این اثر بر عهده مرتضی شعبانی است، اما جزئیات بیشتری از این فیلم اعلام نشده است.
قرارگاه نصرت (سازمان سینمایی سوره)
اما ساخت فیلم از داستان زندگی شهید علی هاشمی هم امسال درجشنواره فیلم فجر جالب توجه است. سازمان سینمایی سوره با همکاری سیما فیلم در حال ساخت سریالی برای این شهید است و بنا به درخواست سیمافیلم قرار است، نسخه سینمایی این اثر هم به جشنواره فیلم فجر امسال برسد. مهدی جعفری، کارگردان و مجتبی فراورده، تهیهکننده این اثرند. برای این فیلم مقطع متفاوتی از زندگی شهید هاشمی در نظر گرفته شده است که با اثر سازمان اوج متفاوت خواهد بود.
ناتور دشت
فیلمبرداری فیلم جدید محمدرضا خردمندان با نام موقت «ناتور دشت» به تازگی در تهران آغاز شده است. فیلمی اجتماعی که فیلمنامهاش توسط حمید اکبریخامنه و خردمندان نوشته شده و اولین نمایش آن در جشنواره فیلم فجر خواهد بود. خردمندان در چند سال گذشته مشغول ساخت سه سری از سریال «از سرنوشت» بود و سال ۱۳۹۵ نخستین فیلم بلند سینمایی خود را با نام «بیست و یک روز بعد» کارگردانی کرد و در نهایت ناتور دشت، دومین فیلم بلند سینمایی این کارگردان به حساب میآید. این فیلم محصول سازمان سینمایی سوره است و مهدی جعفری، تهیهکنندگی آن را بر عهده دارد. هادی حجازیفر و میرسعید مولویان دو بازیگر اصلی این فیلم ملتهب اجتماعیاند.
تاکسیدرمی
فیلم سینمایی «تاکسیدرمی» به کارگردانی محمد پایدار و تهیهکنندگی محمدجواد موحد در مرحله فیلمبرداری قرار دارد. این فیلم کمدی که محصول سازمان سینمایی سوره است، احتمالاً اولین نمایش آن در جشنواره فیلم فجر خواهد بود. داستان تاکسیدرمی به دوران پهلوی و روایت زندگی عبدالرضا پهلوی برادر نانتی محمدرضا پهلوی برمیگردد. مجید صالحی، حسن معجونی و هادی کاظمی از جمله بازیگران این فیلم سینمایی هستند محمدجواد موحد سال گذشته با فیلم «باغ کیانوش» در جشنواره فیلم فجر حضور داشت و برنده سیمرغ بلورین بهترین دستاورد فنی و هنری شد. محمد پایدار در جشنواره فیلم کوتاه امسال هم حضور داشت و فیلم کوتاهش هم یک داستان فانتزی و خیالانگیز را به تصویر کشیده بود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید