همهچیز درباره زخمکاری؛ جواد عزتی زنده ماند
زخمکاری در حالی روزهای فیلمبرداری را میگذراند که با نام «بازگشت» از آن یاد میشود؛ جواد عزتی زنده مانده و مهران غفوریان و چند بازیگر دیگر هم به گروه اضافه شدهاند.
به گزارش اختصاصی ایران فیلم پرس، محمدحسین مهدویان کارگردان بااستعداد نسل جدید سینمای ایران است که از سال 1394 با فیلم «ایستاده در غبار» وارد سینما شد و بلافاصله تواناییهای فنی او نظرها را جلب کرد.
مهدویان سراغ ساخت آثار جنجالی رفت. «ایستاده در غبار» شرح زندگی محمد متوسلیان از سرداران سپاه، «ماجرای نیمروز» درباره شروع اختلاف مجاهدین و انشقاق آنها و عملیات مرصاد و حتی «لاتاری» که شرح قاچاق دختران ایرانی به دوبی بود، با واکنشهای متفاوتی مواجه شد.
سریال «زخم کاری» فعلاً بیحاشیهترین اثر محمدحسین مهدویان محسوب میشود اما این بیحاشیه بودن باعث نشده که سریال بیتأثیری بسازد.
با رونق سریالهای شبکهی نمایش خانگی دیجیکالا مگ در قسمتهای ابتدایی هر سریال نقاط ضعف و قوت آن را بررسی میکند و توصیه میکند که سریال تماشایی است یا نه.
فیلم داستان مردی است که همه خانعمو صدایش میکنند و صاحب یک هلدینگ بینالمللی است. پسر یکی از رفقای قدیمیاش به نام مالک دست راست اوست.
چیزی که باعث برانگیخته شدن حسادت پسرش ناصر میشود. از آن طرف سمیرا همسر مالک عشق قدیمی خانعموست و مالک هم زمانی عاشق منصوره دختر خانعمو بوده است. سمیرا، مالک را تشویق میکند که حقش را از خانعمو بگیرد.
بیشتر بخوانید:ورود «نهنگ عنبر ۲» به نمایش خانگی
چرا باید سریال زخم کاری را ببینیم؟
مهدویان همیشه در ساخت فیلمهای بیگپروداکشن و جمع کردن آثاری با صحنههای بزرگ و بودجههای زیاد استعداد داشته است. ممکن است تصور کنید خرج کردن پول زیاد و ساختن فیلم کار سادهای است اما واقعیت اینجاست که مدیریت ساخت فیلمهای بیگ پروداکشن دشواریها و پیچیدگیهای زیادی دارد.
سریال «زخم کاری» در ادامه آثار مهدویان بیگ پروداکشن محسوب میشود. سر و شکل سریال شبیه آثار سینمایی مهدویان است. لانگشاتهای هادی بهروز که با کاتهای سجاد پهلوان زاده به کلوزآپ صورت بازیگران وصل میشوند، هیجانانگیز از کار درآمده.
موسیقی حبیب خزاییفر برای سریال زیاد است البته به نظرم آن ملودی تعلیقبرانگیز سازهای الکتریک خوب روی صحنهها نشسته است و بهخصوص از همان ابتدای تیتراژ متوجهمان میکند که با تریلر هیجانانگیزی طرف هستیم اما مشکلش اینجاست که در حین داستان جایی برای نفس کشیدن نمیگذارد.
به تئوری اینکه سکوت گاهی تأثیرگذارتر است پایبند نیست و انگار کارگردان میخواهد با استفاده دائم از موسیقی مطمئن شود که تنش و تأثیر سریال روی تماشاگر کم نمیشود.
برای دیدن سریال فیلمبرداری و تدوین و موسیقی امور ثانویاند. اصل کار قصهای است که باید آنقدر کشش داشته باشد که هر هفته تماشاگر را مشتاق دیدن قسمت بعدی نگهدارد.
قصه سریال اقتباسی از رمانی به نام «بیست زخم کاری» نوشته محمود حسینیزاد است. محمود حسینیزاد نویسنده و مترجم با «بیست زخم کاری» رماننویسی در ژانر تریلر را امتحان کرده و البته به وضوح داستانش و سریال (همانطور که در تیتراژ هم ذکر میشود) از نمایشنامه «مکبث» ویلیام شکسپیر الهام گرفته است.
سریال لااقل در همین قسمتهای ابتدایی اقتباس وفادارانهای از کتاب محسوب میشود. خود اینکه مهدویان برای ساخت سریال سراغ ادبیات رفته حرکت قابل توجهی است. هرچند اقتباسهای شکستخوردهای داشتهایم و صرف اقتباس نباید برای یک فیلم یا سریال امتیاز محسوب شود اما به هر حال نشان میدهد که سریال ایده درست داستان و حداقل پیرنگ اصلی را دارد.
میماند اینکه چطور تبدیل به تصویر شود و چطور خرده پیرنگهای اطراف قصهی اصلی گسترش پیدا کنند. فعلا در این چهار قسمت سریال «زخم کاری» در هر دو نمونه موفق عمل کرده است.