کد خبر : 4311
تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۲

بازیگری به دور از حاشیه اما با نقش‌های ماندگار

بازیگری به دور از حاشیه اما با نقش‌های ماندگار

محمد صادقی را بیشتر مخاطبین با نقش‌های مأمون عباسی و بن‌مطیع شناخته می‌شود اما این روزها کمتر ایفای نقش می‌کند و شاید همچون برخی همکاران کم‌کار خودش از این جمله استفاده کند فیلمنامه‌های جذبم نمی‌کنند.

به گزارش اختصاصی ایران فیلم پرس، محمد صادقی 9 خردادماه 1336 در مشهد مقدس به دنیا آمد. وی در 17 سالگی دیپلم می‌گیرد. در دو رشته صنایع غذایی، مکانیک ماشین‌های کشاورزی قبول می‌شود، اما به هیچ‌کدام از این رشته‌ها علاقه‌ای ندارد، برخلاف میلش برای ادامه تحصیل به خارج از کشور می‌رود.

 

در آمریکا در دانشگاه ایالتی «ویسکانسین» در مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا در رشته علوم ارتباطات و ارتباطات جمعی و هنرهای ارتباطی، تحصیل می‌کند و در زمینه سینما و تلویزیون متمرکز می‌شود. برای تکمیل تحصیلات بازیگری در چند مدرسه بازیگری از جمله مدرسه «سن فورد مایزنر» و «لی استراس برگا» تحصیل می‌کند. در سال 1370 به ایران بر می‌گردد.

 

محمد صادقی در فیلم‌هایی همچون زخمی، فرار مرگبار، پرده عشق، وعده دیدار، پایان‌نامه، لاله، پرچم‌های قلعه کاوه، ولایت‌عشق و… جلوی دوربین رفته و بازی در سریال‌های دوران سرکشی، بهشت گمشده، سال‌های مشروطه، شهر دقیانوس، کابوس، سایه‌روشن، از جنوب تا شمال، عمارت فرنگی، ولایت عشق، تصمیم منطقی، و قهر و آشتی را نیز در کارنامه دارد.

 

بیشتر بخوانید:دغدغه فرهنگی صدا و سیما بیش از گذشته مشهود است

 

وی در سریال «مختارنامه» به‌کارگردانی داوود میرباقری نیز در نقش “عبدالله‌بن‌مطیع” هنرنمایی کرده است. این سریال تاریخی و جذاب روایتگر قیام مختار ثقفی به‌خونخواهی امام حسین(ع) است؛ او درباره ماندگاری نقش‌ها و علاقه‌اش به سریال‌های پلیسی و معمایی صحبت کرده و گفته است که از حضور در نقش‌های تکراری پرهیز می‌کند.

 

صادقی هم همچون دیگر بازیگران سریال‌های ماندگار بارها درباره «مختارنامه» صحبت کرده است. او می‌گوید: «مختارنامه» اثر ارزشمندی است؛ داستان آن در مورد برهه و واقعه تاریخی بسیار بااهمیتی می‌گذرد و طبعاً بازیگر علاقه دارد که در این کار ممتاز مشارکت داشته باشد.

 

او حتی بعدها به این نکته جالب اشاره کرد که قرار بود نقش عمر سعد را در سریال «مختارنامه» بازی کند. اما گویا سر کار دیگری می‌رود و نمی‌تواند در این پروژه حضور داشته باشد. و نهایتاً نقشِ بن مطیع که حضور کوتاه‌تری را می‌طلبد به او سپرده می‌شود.

 

این بازیگر سینما و تلویزیون در طول سال‌های فعالیت خود کارهای ماندگاری از خودش به جای گذاشته اما هیچ حاشیه‌ای نداشته است. درباره موضوعات و مسائل مختلف اظهارنظری نکرده و خیلی هم تمایلی به گفت‌وگو کردن با اهالی رسانه ندارد.

 

اما نکته جالبی را درباره کارهای تاریخی و ساختِ آثار ماندگار مطرح کرد. این‌طور گفت: اول برای انتخاب یک نقش چه فاکتورها و ملاحظاتی باید وجود داشته باشد؟ کار باید خوب باشد؛ قصه هم باید به خوبی نوشته شده باشد؛ خشت اول اگر خوب باشد، ادامه کار هم درست پیش می‌رود. قصه خوب، خصوصیاتی دارد که فرصت پرداختن به آنها در اینجا وجود ندارد؛ اما برای انتخاب نقش در وهله اول برایم مهم است که قصه جذاب باشد.

 

ثانیاً ما در بستر جذابیت می‌توانیم مطالب مهمتری را به نمایش بگذاریم و به بیننده منتقل کنیم؛ کار باید جذابیت دراماتیکی و نمایشی داشته باشد و قواعد جذاب درام در آن رعایت شده باشد؛ شخصیت‌پردازی قصه باید خوب باشد و کار از ریتم، موسیقی و فیلمبرداری مناسبی هم برخوردار باشد.

 

ثالثاً همه‌چیز مانند حلقه‌های زنجیر به یکدیگر ربط دارند؛ موضوع دیگر این است که موضوع باید موضوعیت داشته باشد، یعنی باید نوعی علاقه‌مندی برای دنبال‌کردن این موضوع در بیننده باشد؛ این روزها نوشته‌هایی را می‌خوانم که مرتبط با موضوعات روز نیستند.

 

رابعاً ما باید بفهمیم که چه چیزهایی دغدغه‌های روز مردمند؛ اگر می‌خواهیم کار تاریخی بسازیم، باید به برهه‌ای از تاریخ بپردازیم که برای مردم جذاب باشد؛ بایستی به دغدغه‌های تاریخی بپردازیم که دلالت به امروز دارد.

 

نکته جالب در میانِ صحبت‌های او نقشی است که همیشه محمد صادقی آن را بیش از بقیه دوست داشته است؛ او نقش مأمون عباسی را بسیار دوست دارد؛ همان‌طور که می‌گوید: نقش «مأمون عباسی» که در سریال «ولایت عشق» بازی کردم در خاطرم ماندگار و تثبیت شده است؛ مدت زمان زیادی سر این کار بودیم و نقش دوست‌داشتنی بود.