موضع آقای رئیس و آقای وزیر/همه از نمایشخانگی میترسند!
گروه: تیتر یک , رادیو و تلویزیون , سینما , نمایش خانگی , ویدیو | کد خبر: 61841 | ۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۸
در هفتهای که گذشت اتفاقات مختلفی از جمله انتخاب شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر، بازگشت محمدرضا گلزار به تلویزیون و ۲ موضع قابل توجه وزیر ارشاد و رئیس صداوسیما را شاهد بودیم.
به گزارش خبرنگار ایران فیلم پرس، اتفاقات این هفته را با یک موضع از پیمان جبلی رئیس صداوسیما آغاز میکنیم؛ به دنبال حواشی برنامه شیوه که پس از آن مدیر شبکه چهار اعلام کرد این برنامه متوقف نشده؛ حالا جبلی در موضعگیری جدید خود تأکید کرد که «گفتگوهای ما هیچگاه متوقف نشده بودند که از سرگرفته بشوند. فصلهای برنامههای مختلف بعد از اینکه تکمیل میشوند و نواقص آنها برطرف میشود، دوباره از سر گرفته میشوند؛ همانطور که «جامجم» از سر گرفته شد، برنامه «شیوه» بهزودی شروع خواهد شد و تمام برنامههای گفتوگو محوری که موفق بودهاند ادامه پیدا میکنند؛ حتی آنهایی که نواقصی داشتند، برطرف خواهند شد.»
شاید یکی از انتقادات هفته به معاون ارتباطات ریاست جمهوری برگردد که بحث سانسور دیدار پزشکیان با محمدعلی موحد را پیش کشید. اما خیلی زود صداوسیما نسبت به این انتقاد واکنش نشان داد و در صفحه مجازی روابط عمومی این سازمان این طور آمد که در بخشهای خبری این دیدار پوشش داده شده و سانسور پوشش این دیدار را رد کرد.
پس از انتقادهای رامبد جوان در یک گفتگو پیرامون برنامه خندوانه، مدیر شبکه نسیم در گفتگویی ضمن اعلام چند خبر کنایهای نسبت به این موضوع از خودش نشان داد.
مدیر شبکه نسیم با بیان اینکه بازگرداندن برخی چهرهها و بهره گرفتن از ظرفیتهای شناخته شده در سازمان صداوسیما اهمیت دارد، از «خندوانه» و «مهمانی» به عنوان برنامههایی نوآورانه و خلاقانه یاد کرد. او درباره وضعیت تولید فصل جدید «مهمانی» نیز اظهار کرد: اکنون فصل دوم «مهمانی» نیز طراحی شده است، هم دکور و هم گروه تولید آماده کار است.
روز شنبه سوم آذرماه جشن سینمایی و تلویزیونی حافظ برگزار میشود مراسمی که سال گذشته همه سریالها و برنامه های تلویزیونی را کنار گذاشت و به نوعی بایکوت کرد و فقط به انتخاب چهره ها و سریال ها از آثار پلتفرم ها و شبکه نمایش خانگی پرداخت. امسال هم جشن دنیای تصویر بیشترین انتخاب های خود را به شبکه نمایش خانگی منحصر کرده است. به ویژه آثاری که ضعیف بودن و بیکیفیت بودن آنها صدای مخاطب شبکه خانگی را هم درآورده بود.
«حافظ» امسال از میان سریال های تلویزیونی فقط «سرزمین مادری» را انتخاب کرد که البته به دلیل پرستاره بودن این سریال شاید نمیتوانست از آن صرف نظر کند. با این حال سریال های «زیرخاکی» و «نون.خ» حتی به میان نامزدهای دریافت تندیس حافظ راه پیدا نکردند و سریال های طنزی مثل «نیسان آبی» توانسته جای این آثار را بگیرد.
حضور مدیران شبکههای تلویزیونی برای اولین بار در ۱۶۲ و پاسخگویی به سوالات مردم اتفاق جالب توجهی بود اما با انتقادهایی هم همراه شد.
برخی از این مدیران که از ابتدای حضور پیمان جبلی رئیس صداوسیما به مدیریت شبکه های تلویزیونی منصوب شده اند هنوز هیچ گفتگویی با خبرنگاران نداشته اند و همچنان هم پاسخشان به مصاحبه منفی است.
اگر گفتگو با مخاطب برای دریافت نظرات و نقد و نظرهاست بخشی از این مطالبات را می توان از طریق رسانه ها دنبال کرد در حالی که مدیران به طرز عجیبی از گفتگو با خبرنگاران امتناع می کنند.
پانتولیگ محمدرضا گلزار دوباره به آنتن برگشت و قرار است داستان شد سیدبشیر حسینی هم به آنتن بیاید و سریال مهیار عیار هم بعد از گمانهزنیها فراوان هم قرار شده سوم آذرماه از شبکه سه روی آنتن خواهد رفت.
شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر در حالی انتخاب شدند که رائد فریدزاده بالاخره معاونین ارزشیابی و نظارت و فناوری و متولی موسسه سینما شهر هم معرفی شدند. البته در میان اسامی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر نامهای بزرگی به چشم میخورند؛ از جمله آنها محمد مهدی حیدریان، سید محمد بهشتی، حسین انتظامی، فرهاد توحیدی، علیرضا شجاع نوری، محمد مهدی عسگرپور، علیرضا تابش، منوچهر محمدی و منوچهر شاهسواری آمده است.
موضع وزیر ارشاد درباره بازگشت هنرمندان هم قابل توجه بود؛ او گفت: در مسیر پیشرو باید گامهایی برداشته شود و تلاش کنیم کسانی را که قهر کردهاند بازگردانیم و البته در حل مشکلات برخی هنرمندان دنبال سر و صدا کردن نباشیم. بخش اعظم اهالی سینما نسبت به سینمای ایران تعصب دارند، به همین دلیل برداشت من این است که اگر گامهای مثبتی برداریم، میتوانیم اعتمادهای از دست رفته را بهزودی بازگردانیم.
اخراجیهای ۴ که قرار است ساخته شود درباره بازیگرانش بحثهایی مطرح شد که ده نمکی کارگردانش اعلام کرد که همه بازیگران حضور دارند جز دو نفر؛
مسعود دهنمکی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشته است: «اخراجیهای ۴» اسپینافی از اخراجیهاست که مثل قسمتهای قبلی حول یکی از شخصیتها روایت میشود با ترکیبی از بازیگران قدیمی و جدید. در این قسمت که در زمان معاصر روایت میشود مجید سوزوکی که شهید شده و آقای (امیر) فضلی (امیر دودو) به علت مهاجرت، مثل اخراجیهای ۳ حضور ندارد.
در مورد بازیگران دیگر هم برخلاف خبرسازیها طبق فیلمنامه همگی اعلام حضور کردهاند و فقط زمان هماهنگی برنامهها مهم است.»
اما آخرین خبر اختصاص دارد به خبری از جشنواره فیلم فجر؛ متقاضیان حضور در این دوره جشنواره تا چهارشنبه ۳۰ آبان ماه مهلت ارسال اطلاعات فیلمشان را در سامانه جشنواره به آدرس fajrfilmfestival.com داشتند.
همچنین با توجه به تفکیک بخش بینالملل از ملی، آثار خارجی ثبتنام شده در جشنواره مستقل بینالملل که تاریخ برگزاری آن اعلام خواهد شد، مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت و فیلمهای ایرانی تولید یک سال اخیر (مطابق با آییننامه و مقررات) که در جشنوارههای بینالمللی حضور داشتهاند هم میتوانند متقاضی حضور در بخش ملی باشند.
از دیگر تغییرات این دوره جشنواره میتوان به داوری آثار متقاضی شرکت در بخش نگاه نو ذیل بخش سینمای ایران اشاره کرد که ضمن اختصاص جوایز بخش نگاه نو، عوامل این آثار نیز در کنار فیلمهای بخش سودای سیمرغ مورد ارزیابی داوران قرار خواهند گرفت.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید