کد خبر : 8802
تاریخ انتشار : یکشنبه ۴ تیر ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۰

تأثیرگذاری «محفل» و «زندگی پس از زندگی»

تأثیرگذاری «محفل» و «زندگی پس از زندگی»

معاون سیما گفت: برنامه‌هایی چون «محفل» و «زندگی پس از زندگی» در کنار برنامه‌هایی چون «سمت خدا» توانستند فضای معنوی و نشاط دینی برای مخاطبان ایجاد کنند. این برنامه‌ها در کنار برنامه‌های مداحی که بیش‌تر به عواطف و احساسات مخاطبان توجه دارد، به ارتقای ایمان روشن‌بینانه مخاطبان می‌پردازد و به نیاز مخاطبان در حوزه اعتقادی و معرفتی پاسخ می‌دهد.

به گزارش ایران فیلم پرس، محسن برمهانی، معاون سیما اخیرا در گفت‌و‌گویی درباره راهبرد رسانه‌ای معاونت سیمای سازمان صداوسیما در تقویت دو عنصر ایمان و امید، محورهای دوازده‌گانه سند تحول و برنامه‌های متناسب با این موضوع در رسانه ملی سخن گفته است. برمهانی در رابطه با اشاره رهبر انقلاب به موضوع ایمان و امید گفت: رهبر فرزانه انقلاب همواره در تلاش بوده‌اند که با تبیین اصول بنیادی، مسیر پیش روی مسئولان را در حوزه‌ فرهنگ روشن کنند. ایشان پیش‌تر نیز همواره بر دو عنصر ایمان و امید تأکید و آن را از مسئولان فرهنگی کشور مطالبه کرده‌اند. همان‌طور که 17 سال پیش یکی از وظایف صداوسیما در کنار سایر دستگاه‌های فرهنگی حاکمیت را تقویت ایمان و امید دانستند. تبیین ایشان در ادوار مختلف در خصوص لزوم گسترش ایمان و امید در جامعه حاوی نقشه راهی است که توجه به آن می‌تواند صداوسیما و به‌خصوص معاونت سیما را در دوران تحول به پیش بیندازد.

 

برمهانی ادامه داد: از آنجاکه ایمان در رسانه بنا بر فرمایش حضرت آقا می‌باید بر اساس ایمان روشن‌بینانه باشد مهم‌ترین راهبرد سیما تبیین مفاهیم بنیادین در منظومه گفتمانی قرآن و عترت به شیوه‌ای جذاب و متناسب با ظرفیت‌های مخا‌طبان است.

 

*هویت‌محوری، عدالت‌گستری در برنامه تحولی صداوسیما

معاون سیما ضمن اشاره به سه‌گانه هویت‌محوری، عدالت‌گستری و شتاب‌دهی به پیشرفت در برنامه تحولی صداوسیما افزود: همچنین راهبرد سیما در حوزه امید مبتنی بر سند تحول بر پایه سه‌گانه هویت‌محوری، عدالت‌گستری و شتاب‌دهی به پیشرفت، همسو با گام دوم انقلاب است که می‌تواند برای جامعه مخاطبان، ترسیمی از آینده‌ای الهام‌بخش، قابل دسترس و در مسیر تمدن اسلامی‌باشد. از سوی دیگر راهبرد ما خط سبز و خط قرمزی خواهدبود. بدین معنا که ترویج ایمان و امید از یکسو و جلوگیری مطلق از پراکنش ناامیدی و بی‌ایمانی از سوی دیگر در دستور کار ‌است. براین اساس حتی اگر نقدی در حوزه مشکلات و کمبودها هم می‌شود باید به گونه‌ای هوشمندانه و توأم با ارائه راهکار باشد که ضمن بیان کاستی‌ها و دغدغه‌های جامعه، همان نقد نیز در دل مردم بذر امید بکارد.

 

بازنمایی تلویزیونی قهرمانان در سفر ناوگروه 86

برمهانی ضمن اشاره به بازنمایی سفر ناو گروه 86 گفت: به عنوان مثال زمانی که دستاورد بزرگی چون سفر ناوگروه 86 در تلویزیون بازنمایی می‌شود، مردم با قهرمانان واقعی کشور آشنا می‌شوند و این موضوع در ارتقای عزت و خودباروی ملی بسیار نقش‌آفرین است.

 

برنامه‌های سیما در دوره تحولی رسانه

معاون سیما در باره برنامه‌های شاخص تولید شده در این دو حوزه در دوره تحولی رسانه نیز گفت: در زمینه امیدآفرینی و بازنمایی پیشرفت‌های علمی‌کشور می‌توان به برنامه‌هایی مانند «ایران امروز» و«رویان» در شبکه یک، مستند «دستاورد» و کارهای کوتاه «صعود» در شبکه نسیم و «رویانیوم» در شبکه سه اشاره کرد. همچنین برنامه «سندباد» در شبکه دو به‌ دنبال بازنمایی تصویر ایران از زبان افراد غیر ایرانی است که خود به نوعی واقعیت‌ها و زیبایی‌های ایران و انقلاب را ترسیم می‌کند.

 

*«شیوه» فضای بازی برای تعامل معترضان در رسانه فراهم کرد

برمهانی ادامه داد: در حوزه گفت‌وگو برنامه «شیوه» در زمان اوج اغتشاشات توانست فضای بازی را برای تعامل برخی از معترضان در رسانه فراهم سازد. در حوزه عدالت‌گستری و شناسایی استعدادهای گوناگون برنامه‌هایی چون‌ «هماهنگ» در حوزه سرود، «معلی» در مداحی، «بگو و بخند» در عرصه هنری، «جشنواره عروسی کودک» در شبکه امید، «تهمتن» و«قهرمان» در شبکه ورزش و … امکان فضای رقابتی در پهنه همه اقوام  و نقاط کشور فراهم‌کرد. تلاش در راستای عدالت آموزشی نیز با ایجاد«مدرسه تلویزیونی» و«مدرسه کنکور» در شبکه آموزش دنبال شده‌ است.

 

بیشتر بخوانید: بازی‌ها خوب؛ اما روایتی شبیه «لاک قرمز» در «نیکان»

 

به گفته وی برنامه‌هایی چون «محفل» و «زندگی پس از زندگی» در کنار برنامه‌هایی چون «سمت خدا» توانستند فضای معنوی و نشاط دینی برای مخاطبان ایجاد کنند. این برنامه‌ها در کنار برنامه‌های مداحی که بیش‌تر به عواطف و احساسات مخاطبان توجه دارد، به ارتقای ایمان روشن‌بینانه مخاطبان می‌پردازد و به نیاز مخاطبان در حوزه اعتقادی و معرفتی پاسخ می‌دهد.

 

برمهانی با بیان اینکه در شبکه امید نیز در زمینه امیدآفرینی برنامه‌های مختلفی تدارک دیده شده‌است، افزود: برنامه‌هایی چون «نسل قاسم» با موضوع ترویج روحیه کار جهادی و معرفی نوجوانان مؤمن و انقلابی در سراسر کشور، «نورا» با محوریت افزایش معرفت نوجوانان با اهل بیت (ع)، «الهیه» با محوریت آداب سحرگاه برای نوجوانان  نیز با محوریت ایمان، تدارک دیده شده‌است.