ماجرای آتشسوزی سریال سلمان، سرقت آرشیو و یک قاچاق احتمالی
گروه: تیتر یک , رادیو و تلویزیون | کد خبر: 20507 | ۲۴ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۹
آتشسوزی که نمایشی در صحنهای اتفاق میافتد اما برخی در کانالهای مجازی وارونه جلوه دادند و برای سریال «سلمان فارسی» حاشیه درست کردند. استعفای فرهاد توحیدی و بیانیهای از سمت خانه سینما در روز ملی سینما به همراه انتشار یک تیزر بینالمللی از فیلم «قاتل و وحشی» و گمانهزنی برای قاچاق این فیلم هم از حواشی دیگر این هفته بود.
به گزارش اختصاصی ایران فیلم پرس، این هفته حواشی با تلویزیون و آتشسوزی که در سریال «سلمان فارسی» اتفاق افتاد آغاز شد. اما ماجرا آنطوری نبود که برخی از کانالهای مجازی مینوشتند و روایت میکردند.
آتشسوزی در یکی از سکانسهای فصل ایران اتفاق میافتد؛ مثل خیلی از کارهای سینمایی و تلویزیونی دیگر که بایستی فضای نمایش طبیعیتر و واقعیتیتر پیش برود تا برای مخاطب همذاتپنداری ایجاد کند. اینجا هم قرار بود کاروانسرا در آن صحنه آتش بگیرد.
اما در ادامه این روایت وارونه برخی از رسانهها اینطور نوشتند که داوود میرباقری قهر کرده و سریال متوقف شده است. این روایت هم واقعیت نداشت. چرا که لحظاتی بعد روابط عمومی این سریال در گفتوگویی اعلام کرد که آتشسوزی نمایشی بوده و توقف سریال به دلیل آن است که فضای لوکیشن به حالت اولیه برگردد.
همچنین پیمان جبلی رئیس صداوسیما در صفحه ویراستی خودش به این حواشی واکنش نشان داد و نوشت که تولید مجموعه پرافتخار سلمان فارسی به رهبری استاد بزرگوار داود میرباقری در سختترین مراحل تولید با قدرت ادامه دارد. بیتردید این اثر نقطه عطفی پرفروغ در کارنامه درخشان استاد میرباقری و تاریخ سریالسازی تاریخی در ایران خواهد بود.
این واکنش و توضیحات قائله حاشیهسازان و ابهامسازان برای سریال «میرباقری» را به پایان رساند. اما با یکی دو روز اختلاف خبر دیگری هم از طرف بزرگترین سریال تلویزیونی حل حاضر، توجه رسانهها را به خودش جلب کرد.
سامول سرکیسیان بازیگر شناخته شده ارمنستان که در سریال «سلمان فارسی» نقشآفرینی کرده بود دارفانی را وداع گفت. داود میرباقری پیام تسلیت داد و آمار فوتیهای هنرمندان این سریال را بالاتر برد. چرا که پیش از این هشام رستم بازیگر تونسی این سریال فوت کرده بود و چنگیز جلیلوند هم که در این سریال ایفای نقش کرد در روزهای کرونایی با صحنه روزگار خداحافظی کرد.
سؤال خبرنگاران از پیمان جبلی در حیاط دولت درباره سرقت آرشیو و باز شدن دربهای آرشیو به روی تولیدکنندگان، یک حاشیه دیگری را در فضایمجازی نسبت به صداوسیما ایجاد کرد. چرا که در میان سؤالات دوباره خبرنگاران به شایعه تغییر معاون سیاسی سازمان دامن زدند.
بیشتر بخوانید:نگاهی به کاراکترهای «صبح جمعه با شما» در بازگشت به آنتن
او درباره سرقت آرشیو گفت: مسئله آرشیو صداوسیما قصه دردناکی دارد؛ در دورههای قبل اتفاقاتی افتاده که منابع غنی در اختیار شبکههای معاند قرار گرفته است. ما تمام تلاشمان را انجام میدهیم که به لحاظ مدیریتی و فرآیندی این اتفاق نیفتد. هر تهیهکننده و تولیدکننده هم اگر طرحش به تصویب برسد؛ میتواند از آرشیو استفاده کند.
جبلی درباره شایعات تغییر در معاون سیاسی سازمان هم اینگونه واکنش نشان داد: ما تغییری نخواهیم داشت و این شایعات در فضایمجازی است.
اما در سینما حواشی به سمت دیگری رفت. اول با استعفای فرهاد توحیدی از دبیری جشن خانه سینما آغاز شد که محمدمهدی عسکرپور این اتفاق را ریشه در اختلاف و تفرقه میان اعضای خانه سینما ندانست و یک نوع تضارب آرا در جریان صنفی قلمداد کرد.
این حاشیه در همین جا تمام نشد؛ خانه سینما پس از جلسه شورای عالی سینما با حضور معاون اول رئیسجمهور، بیانیهای داد که حاشیهساز شد. بیانیهای که هیچ مبنا و قانونی نداشت و باعث شد تا برخی از مسئولین سازمان سینمایی به آن واکنش نشان دهند.
در میان واکنشها این نکته قابل توجه بود که خانه سینما به جای بیانیهنویسی میبایست به مشکلات واقعی سینماگرها توجه کند و مشکلات رفاهی و معیشتیشان را پیگیری کند که به ظنّ بسیاری از هنرمندان کاری از پیش نبرده است.
در این هفته روز ملی سینما بود که بسیاری از هنرمندان واکنش نشان دادند و همین نکته در آن نهفته بود؛ مشکل معیشتی و رفاهی
هنرمندان را پیگیری کنید.
در این میان مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد دست به کار منحصر به فردی زد که تاکنون اتفاق نیفتاده بود. یک هفته بازدید از این مجموعه را برای هنرمندان و سینماگران به مناسبت روز ملی سینما رایگان اعلام کرد.
اتفاق دیگر در روز ملی سینما انتشار فراخوان چهل و دومین جشنواره فیلم فجر بود. البته پیگیری اینکه بالاخره امسال سیمرغ مردمی به جشنواره برخواهد گشت یا خیر؛ این نکته را خزاعی اینگونه پاسخ داد که به دنبال درگاه قابل اطمینانی هستند که اگر این اتفاق بیفتد سیمرغ مردمی برخواهد گشت وگرنه اگر از این آرای مردمی صیانت نشود بازگشت این سیمرغ به زمانی دیگر موکول خواهد شد.
همچنین قرار شد شهرک سینمایی دیجیتال و بنیاد ملی پویانمایی راهاندازی شود. خزاعی به راهاندازی تولید آثار مشترک بینالمللی هم اشاره کرد.
بدون قرار قبلی به کارگردانی بهروز شعیبی به دنبال درخشیدن در چند کشور دیگر در کازان روسیه هم درخشید. اگر به آمارهای فروش سینما هم توجه کنیم نکته جالب آن است فسیل کماکان پرفروش پیش میرود و در یک قدمی کانی مانگا فیلم پرورش تاریخ سینمای ایران قرار گرفت.
اگر به اتفاقات تلویزیون برگردیم خبری از ساترا توجهمان را جلب میکند. پیشنویس قانون درباره تنظیمگری خدمات رسانهای صوت و تصویر فراگیر در فضایمجازی از طرف مرکز پژوهشهای مجلس ارائه شد.
ماجرای حواشیِ خداحافظی رضا جاودانی ادامه داشت که با یک خبر به نظر میرسد قائله به پایان رسید. چرا که اجرای برنامه «گزارش ورزشی» به حمید محمدی سپرده شد.
بالأخره تکلیف سریال شهید صیاد شیرازی هم روشن خواهد شد؛ خبری که معاون هماهنگکننده بنیاد حفظ و آثار ارزشهای دفاعمقدس در گفتوگویی اعلام کرد که کارگردان انتخاب شده و بازنویسی و مراحل فیلمنامه پیش میرود.
ساترا به فیلمنامه داستان جاوید بهمن فرمانآرا مجوز اولیه داد و این خبر هم در نوع خودش جالب توجه بود.
اما در اواسط هفته انتشار یک تیزر بینالمللی حواشی را به سمتِ یک قاچاق دیگر آورد. فیلم «قاتل و وحشی» حمید نعمتالله که این بار برخی از رسانهها گمانهزنی کردند آیا این فیلم توقیف شده هم قاچاق میشود. شاید صیانت از قاچاق نشدن فیلمها که چند هفتهای است به دنبال قاچاق شدن چند فیلم دیگر دربارهاش صحبت شده نیازمند این اتفاق باشد که کمتر شاهد این نوع اتفاقات باشیم.
همچنین بستری شدن آرش میراحمدی در آیسی یو هم اتفاق ناراحتکننده دیگر هفته بود که به دنبال مشکلات کبدی راهی بیمارستان فیروزگر شد و مورد عمل جراحی قرار گرفت.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید