روز دوم جشنواره فیلمکوتاه از نگاه دوربین ایران فیلمپرس
گروه: تیتر یک , سینما | کد خبر: 24912 | ۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۴
فیلمسازان جوان و خبرنگاران و اهالی رسانه به اتفاقِ دبیر جشنواره فیلم کوتاه در ویدئوی روز دوم ایران فیلمپرس، صفهای طولانی و سالنهای پُر پردیس ملت را نشان دادند که اتفاق بزرگ و مهمی به حساب میآید.
به گزارش اختصاصی ایران فیلم پرس، پرسابقهترین رویداد سینمای کوتاه ایران که حالا به دوره چهلم رسیده، در روز دوم برگزاری جمع کثیر و متنوعی از علاقمندان و سازندگان فیلمهای کوتاه را برای نمایش فیلمهای ایرانی، خارجی، پویانمایی و مستند و نشستهای تخصصی در پردیس سینما گالری ملت گردهم آورد که برایند نظرات آنها درباره آثار از رضایتی نسبی حکایت داشت.
شاید استقبال پرشوری که مهدی آذرپندار رئیس انجمن سینمای جوان و دبیر جشنواره فیلم کوتاه آنقدر نکته مهمی باشد که بقیه اتفاقات را در اولویتهای بعدی قرار میدهد. جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران در دو روز نخست برگزاری خود، میزبان طیف قابل توجهی از اهالی سینما از طیفهای گوناگون بود.
فیلمسازانی چون امیرشهاب رضویان، حسین میرزامحمدی، داریوش یاری، مرتضیعلی عباسمیرزایی، عادل تبریزی، نادره ترکمانی، هادی مقدمدوست و… در کنار منتقدانی مانند هوشنگ گلمکانی، امیر قادری، داوود امیریان و… و همچنین بازیگرانی مثل سیاوش چراغیپور، خاطره حاتمی، علیرضا استادی، علیرضا مهران و… که با شرکت در جشنواره، به این رویداد سینمایی رنگ و لعاب خاصی بخشیدند.
جالب آن که مدیران سینمایی دوره قبل نیز در این رویداد حضور یافتند که اهمیت جشنواره را به عنوان محلی برای گردهمایی همه دوستداران فیلم کوتاه نشان میدهد؛ چهرههایی نظیر سعید رجبی فروتن معاون سابق ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی که میهمان روز نخست جشنواره بود و حمیدرضا تابش، مدیرعامل سابق بنیاد سینمایی فارابی که در روز دوم به پردیس ملت آمد.
شور و ازدحام چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران که از نخستین روز، شرکتکنندگان را به یاد عصر شکوه و عظمت جشنوارههای سینمایی ایران میانداخت، در روز دوم نیز به چشم آمد.
حاضران در پردیس ملت، روز جمعه پیش از شروع هر سانس، صفهای طویلی را از در سالنهای یک و دو تا پای آسانسورهای طرفین در طبقه اول مشاهده کردند که حدود 30 یا 40 متر ادامه داشت.
نکتهای که مهدی آذرپندار دبیر چهلمین دوره جشنواره فیلم کوتاه تهران جلوی دوربین ایران فیلمپرس به آن اشاره کرد. او گفت: “جشنواره فیلم کوتاه تهران از سانس دوم روز اول، ناگزیر به باز کردن سالنهای رزرو شدیم؛ در واقع پیشبینی این استقبال و صفهای طولانی را داشتیم اما نه به این زودیها؛ سالنهای رزرو خیلی زود باز شد حتی پیشبینی تشکچههایی که مردم روی زمین ننشینند. امیدواریم این روند ادامه داشته باشد و منظمتر به دوستان فیلم کوتاه خدمات ارائه بدهیم و روز اول حدوداً 3 هزار رأی به صندوقهای آرای مردمی ریخته شده که از میان آنها تقریباً 1500-1600 رأی یونیک در آنها دیده میشود.”
این شلوغی مختص نمایش فیلمها هم نبود و جایی مثل نشستهای تخصصی «۴۰-۲۰» جشنواره نیز شاهد استقبال چشمگیر اهالی فیلم کوتاه خصوصا جوانان صاحب اثر است. در روز دوم جشنواره، نشست تخصصی محمود کلاری با استقبال ویژه فیلمسازان انجمنی همراه شد. جالب این که در این روز به علت آن که کلاری برای شرکت در نشست کمی دیر به پردیس ملت رسید، کمال تبریزی گفتگوکننده نشستها دقایقی به تنهایی به پرسشهای حاضران پاسخ داد.
بخشهایی از این گفتوگو را در ویدئوی روز دوم ایران فیلمپرس میبینید.
البته خبرنگاران و اهالی رسانه و حتی فیلمسازان جوان هم به این نکته اشاره داشتند که یکی از مهمترین رویداد سینمایی کشور، همین جشنواره فیلم کوتاه است. آنها در جلوی دوربین ایران فیلمپرس به این نکته تأکید کردند که این جشنواره آنقدر برای آینده سینمای ایران میتواند اثرگذار و مهم باشد که توجه بیشتری به آن بشود.
حتی فیلمسازان جوانی که بسیار از حضور مردم و استقبال پرشورشان در سالنهای جشنواره فیلم کوتاه خوشحال بودند که میگفتند همه اتفاقات خوب و بخشهای جنبی متنوع و تغییرات محسوس این جشنواره با سالهای قبل به کنار، این استقبالها هیجانانگیز و دوستداشتنیاند.
حتی بعضاً این جوانان فیلمساز در پاسخ به اینکه به جوایز جشنواره فکر میکنند این نکته را مطرح میکردند وقتی این استقبالها را میبینیم و لذت میبریم که به جایزه نمیرسد! در حالی که جوایز جشنوارهها هم مهماند و مسیرهای دیگری را به روی فیلمساز باز میکنند.
بیشتر بخوانید:روایت دوربین ایرانفیلمپرس از اولین روز جشنواره فیلم کوتاه
این نکته هم نباید نادیده گرفت که آثار خوبی به جشنواره آمدهاند و رقابت را هم سنگین کرده است.
با توجه به حضور انبوه اهالی سینما در دو روز اول، پیشبینی میشود استقبال فیلمسازان کوتاه در نیمه دوم جشنواره چهلم نیز ادامه یابد. بخش «بر بال خاطرات» نیز در این دوره به مرور فیلمهایی از ادوار گذشته جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران میپردازد.
به نظر میرسد علاوه بر پیشرفت سریع صنعت پویانمایی در کشور که با نگاهی به کیفیت و گیشه آثاری چون «پسر دلفینی» و «لوپتو» در سال گذشته و «بچهزرنگ» در این روزها محسوس است، محصولات کوچک و مستقل پویانمایی نیز که این روزها در چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران رونمایی میشوند، با رشد چشمگیری نسبت به گذشته، از نظر حجم استقبال مواجه شدهاند. در روز دوم جشنواره، این آثار نظرات مثبت زیادی را برانگیختند و سانسهای مربوط به آنها نیز مملوء از جمعیت شد.
چهلمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران تا ۲ آبانماه در پردیس سینما گالری ملت در حال برگزاری است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید