شوخی تلخ برآورد یک برنامه رادیویی
گروه: تیتر دو , رادیو و تلویزیون | کد خبر: 74466 | ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۷
ماجرا این است که در یک برنامه رادیویی معمولی بیشترین برآورد به تهیه کننده می رسد که آن هم برای یک برنامه حدوداً ۹۰ دقیقه ای ۳۰۰ و نهایت ۴۰۰ هزار تومان است.
به گزارش ایران فیلم پرس، یکی از مهمترین رویدادهای رادیویی در سال های اخیر «پژواک» بوده است که اگرچه امسال دوره چهارم را طی کرد و شاید هنوز در سال های اولیه این جشنواره نوظهور است اما به خوبی توانسته جای خود را میان رادیویی ها باز کند و به جشنی تبدیل شود که دوست داشته باشند برنامه ها و کارنامه شان آنجا دیده شود. پیمان جبلی رئیس صداوسیما هم خود را هر ساله به اختتامیه این جشنواره می رساند و از این حیث جشنواره ای مهم برای رادیو محسوب می شود.
این هفته اختتامیه این جشنواره پس از چندین ماه کار برای عوامل و انتخاب برنامه ها و آثار برگزار شد. یکی از آیتم های جشنواره با اجرایی طنازانه همراه بود که مجری از هوش مصنوعی سوالاتی را می پرسید. مثلاً مجری از هوش مصنوعی درباره تولید یک برنامه رادیویی پرسید که جواب هوش مصنوعی با یک سوال همراه بود و برآورد برنامه را جویا شد که برآورد برنامه برای تهیه کننده ۳۰۰ هزار تومان تخمین زده شد. شاید دیالوگ مجری و هوش مصنوعی برای مخاطب عادی چندان قابل فهم نباشد اما خود رادیویی ها با شنیدن شوخی ها بیشتر خندیدند. خنده هایی که احتمالاً از تلخی ماجراست.
توضیح ماجرا این است که در یک برنامه رادیویی معمولی بیشترین برآورد به تهیه کننده می رسد که آن هم برای یک برنامه حدوداً ۹۰ دقیقه ای ۳۰۰ و نهایت ۴۰۰ هزار تومان است. یعنی تهیه کننده ای که مهمترین عامل سازنده یک برنامه در رادیو است و صفر تا صد طراحی و اجرایی کردن برنامه را برعهده دارد بابت هر قسمت نهایت ۴۰۰ هزار تومان می تواند دریافتی داشته باشد. بعد از تهیه کننده بیشترین برآورد به مجری، نویسنده، هماهنگی و … می رسد. شاید باورتان نشود که در رادیو دستمزد کمتر از ۱۰۰ هزار تومان هم برای عوامل یک برنامه وجود دارد و آن هم برای آیتم سازی است.
با احتساب همین هزینه ها می توان فهمید که هزینه یک برنامه معمولی حتی زیر ۱ میلیون یا ۱.۵ میلیون تومان است. برنامه های صبح و برنامه های عصرگاهی که کمربندی شبکه ها هستند اوج استثناهای برنامه های رادیویی هستند که باز هم برآورد بودجه بندی آنها از ۳ الی ۴ میلیون تومان فراتر نمی رود.
می توان قیاس کرد که هزینه یک ماه یک برنامه یک ساعته تولیدی رادیویی برابر است با یک روز یک برنامه روتین و کاملاً معمولی در شبکه ای غیر از شبکه های اصلی یک تا پنج سیما و غیر از برنامه هایی با مجری شاخص یا هنرمند یا پروداکشن بزرگ! لازم است تاکید شود همه رقم ها متعلق به سال ۱۴۰۴ است و تصور کنید دستمزد یک مجری بابت برنامه ای که لازم است هر روز درباره آن مطالعه داشته باشد و حدود ۳ تا ۴ ساعت وقت بگذارد سر برنامه برود و بازگردد حدود ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان برای هر برنامه است!
عوامل رادیو کمتر از مجریان و عوامل برنامه های تلویزیونی دیده می شوند اما عاشقانه کار می کنند و بسیار انرژی می گذارند و امید است که نتیجه این رنج و زحمتشان برای برنامه سازی بیش از اینها دیده شود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید